“Usun, et olen läinud võrreldes mitme viimase aastaga paremaks,” usub Rehemaa, kes sõidab nüüd Olosele tagasi, et siirduda siis reedel Kuusamo Rukale, kus ees järgmine MK-sõit, seekord klassikadistantsil.

Millel Rehemaa usk rajaneb? “Suverull ja sügisesed testid andsid aimu. Samuti esimesed võistlused, esmalt Olosel ja nüüd Beitostølenis. Tean, et leidub veel minus kahtlejaid, kuid ma ise ja treener Anatoli Šmigun usume küll,” arutleb Rehemaa.

“Mul jäi laupäeval 10. kohast 40 sekundit puudu. Mullu kaotasin MK-sarja avaetapil võitjale 1.45, nüüd 1.20. Olosel sain venelase Jevgeni Dementjevi käest lüüa, nüüd edestasin teda. Otsin positiivseid emotsioone igast pisiasjast, sest vajan enesekindlust. Mõned viimased aastad on ikka päris nukrad olnud,” jätkab Rehemaa.

Eilses teatesõidus sõitis Rehemaa oma etappi laenatud suuskadega, sest ei võtnud klassikasuuski kaasagi. “Oli arvestatud Jaak Mae osalemisega, Jaagu puudumisel pidin siis klassikaetapiks võtma Priit Naruski saapad ja suusad. Kaotasin oma etapil ehk liiga palju, 52 sekundit, kuid Ruka sõidu peaprooviks kõlbas väga hästi.”

Rehemaa ei kahetse, et Eesti Mae puudumisel ikkagi teadet sõitma läks. “Poistel, esijoones Kaspar Kokal oli starti vaja. Minul ja Priidul ei jooksnud võistlus samuti mööda külgi maha. Hooaja alguses kibeleb igaüks võistlema,” hindab Rehemaa.

Rehemaa oligi Beitostøleni võistlustel meie ainus valguskiir. Narusk ja naiste uisusõidus osalenud Tatjana Mannima lõpetasid viimaste seas, teatenaiskond sai siiski enda kohta korraliku 12. koha. Meeste teatenelik katkestas, sest viimast etappi tuli panna sõitma määrdemees Urmas Välbe.

Meeste 15 km vabatehnikas võitis sakslane Axel Teichmann, naiste 10 km võistlusmaa norralanna Marit Bjørgen. Mõlemad teatesõidud läksid Norrale.