Williams on sõdinud teistelt meeskondadelt autode ostmise lubamise vastu algusest saadik, meeskonnas ollakse veendunud, et iga tiim peab oma vormeli ise konstrueerima ja valmis ehitama. 24. oktoobril pidi asja arutama FIA rahvusvaheline apellatsioonikohus, kuid praegu on istung edasi lükatud, sest Williams on teatanud, et neid FIA otsus ei rahulda ja nad soovivad otsust tsiviilkohtult.

Williamsis ollakse veendunud, et “ostetud autode” keelamine või lubamine ei ole üleüldse FIA asi — seda ei reguleeri mitte F1 reeglid vaid Concorde leping ja seega pole ka FIA apellatsioonikohtu otsusel mingit tähtsust. Olenemata FIA arvamusest kavatseb Williams pöörduda tsiviilkohtusse, et sealt selgust saada, kas Prodrive osalemine on Concorde lepinguga kooskõlas või mitte.

Max Mosley omakorda on veendunud, et kuna 2008. aasta F1 reeglites on sõnastatud ka “ostuautodesse” puutuv ja Williams on teatanud oma osalemisest järgmisel hooajal, on järelikult tiim ka reeglid ning “ostuautod” ette heaks kiitnud.

“2008. aasta reeglid lubavad kasutada teiste toodetud autosid,” ütles Mosley: “Reeglid teevad vahet konstrueerija ja kasutaja vahel ja punktid lähevad loomulikult autosid kasutavale meeskonnale, mitte sellele, kes on auto konstrueerinud. Praegu on väga vähesed need reeglid läbi lugenud, aga küll nad loevad.”.