Meeskondade esimene omavaheline UEFA karikasarja kohtumine peeti 19. juulil A. Le Coq Arenal, kus tuli õnnetust väravast vastu võtta 0:1 kaotus. Floral olid selles mängus omad suurepärased võimalused väravalöömiseks täiesti olemas, eredamalt jäi vast meelde Jarmo Ahjupera lattilöök.

Kõik staadionile kogunenud 1500 pealtvaatajat pidid peale kohtumist tõdema, et Flora oleks väärinud vähemalt viiki, teatab Flora kodulehekülg. Samas süstis esimene mäng poistele enesekindlust juurde, kuna kogeti, et Valerenga on täiesti võidetav meeskond.

Vigastusega jäävad eelseisvast mängust eemale Kristen Viikmäe, Enver Jääger ja Sander Post. Norrasse ei kaasatud esindusmeeskonnast ka Andrei Mazurkevitšit, Siim Roopsi ja Jürgen Kuresood.

Treener Karel Voolaiu sõnul on Flora kohtumiseks põhjalikult valmistunud. „Proovime näidata oma parimat mängu. Valerengal on olnud mitmeid probleeme — Norra kõrgliigas ei esineta hästi ja nende peatreener astus hiljuti tagasi. Meie elu see lihtsamaks ei tee, kuna kodupubliku ees tahavad kõik nende mängijad tõestada, et nad ei ole kehvad. Kindlasti ei lähe me kohtumisele vastu eesmärgiga mängida ilusat jalgpalli, vaid keskendume pigem tulemusele.”

“Oleme põhjalikult valmistunud, teame nende stiili ja mängijaid. Vaimselt peaks meie meeskond valmis olema,“ lisas treener.

Valerenga endine peatreener Myhre lahkus ametipostilt pärast Norra karikasarjas saadud 1:3 kaotust teise divisoni klubilt Nybergrund IL. „Ma lihtsalt tundsin, et mul pole meeskonnale enam midagi uut pakkuda,“ põhjendab endine peatreener. Hetkel juhendab Valerengat ajutiselt Harald Aabrekk.

Flora ja Valerenga mäng algab täna kell 20:00. Kaks tundi varem alustavad A. Le Coq Arenal Narva Trans ja Helsingborg (kodus võitsid rootslased 6:0). Rootslaste poolel ei osale küll nende kuulus ründaja Henrik Larsson.

Flora sõitis Oslosse järgmises koosseisus:
1. Jarmo Ahjupera
2. Mihkel Aksalu
3. Teet Allas
4. Alo Bärengrub
5. Juha Hakola
6. Janek Kalda
7. Gert Kams
8. Martin Hurt
9. Sergei Mošnikov
10. Stanislav Pedõk
11. Martin Reim
12. Andrei Sidorenkov
13. Tomas Sirevicius
14. Vjatšeslav Zahovaiko
15. Heikki Talimaa
16. Martin Taska
17. Tõnis Vanna
18. Martin Vunk