Kui Horvaatial on algkoosseisus neli pallurit, kel pikkust 1.90 või enam (ka sidemängija!), siis meil on vastu panna vaid üks – Liis Kullerkann (191 cm). Lisaks olid Horvaatia võistkonnas Ojametsa hinnangul rohkem pallureid, kel just võrkpalliks head eeldused.

"Ma ei tea, kas eestlased saavad televiisori vahendusel mänge vaadates aru, mis mõõtudega meie vastasmängijad on. Horvaatia pole ka suur riik, aga, pagan, ma ei tea, kust nad nii palju nii pikki mängijaid võtavad. Sorri, ma ei tea, kas Horvaatia genofond on nii palju parem kui meil? No vaadake, mitte ühtegi laia puusaga, kõik on pikajalgsed, üliatleetlikud. Meie Kertu Laak (188 cm) ei tundu ka platsil mitte kõige suurem,” rääkis Ojamets, kui Eesti oli kaotanud mängu 18:25, 17:25, 28:26, 12:25. "Et mängida sellise bloki vastu, see on harukordne kogemus. Ei soomlastel ega šveitslastel pole selliseid 190-sentimeetriseid naisi jalaga segada. Gheorghe Cretu on öelnud, et mida rohkem sa mängid selliste võistkondade vastu, seda rohkem arened ka ise.

„Selge see, et me oleks tahtnud neljandas geimis veel paremat mängu näha. Aga täna mängisime raudselt paremini kui eile, see on positiivne,” lausus Ojamets. „Lakke ma geimi võidust kindlasti ei hüppa, tulime siia natuke teiste eesmärkidega. Aga mulle teeb head meelt ja loodan, et see võidetud geim vabastab mängijaid psühholoogiliselt. Meil ikka peas kammitses, ei olnud vaba olekut. Mingis olukorras me jätkuvalt kardame ja kahtlema ja tänu sellele see mäng on tihti rabe. Selle üle on mul tõesti ülihea meel, kuidas me mängisime kaitses. Esimestest pallidest peale. Eriti just Anu Ennok näitas tervele võistkonnale, kuidas tuleb mängida. Läks pallidele järele, pärast hakkasid teised sama tegema. Nii peabki! Me ei saa tugevate vastu teisiti mängida."

Ta tunnistas, et EM-il kasutav video-challenge võimalus on meie treenerikollektiivile uus asi, mis nõuab õppimist. „Eks treenerid ka õpivad challenge’i kasutamist, meie jaoks on see nii uudne asi, mina ei ole elu sees seda proovinud ega ka Marko Mett või Oliver Lüütsepp. Täna isegi õnnestus. Võtsime siin geimi lõpus ühe vaide, mille kohta teadsime, et seda ei olnud. Aga me tekitasime pausi ja mängija pärast seda eksis serviga. See on ka selline taktikaline mäng, me ka treenime.”