Eesti võrkpallinaiskond alustab ajaloolist turniiri homme võõrustajamaa Ungari vastu kell 21.30. 24. augustil mängitakse Horvaatiaga, 25. augustil Rumeeniaga, 27. augustil Hollandiga ja 28. augustil Aserbaidžaaniga. Igast kuueliikmelisest alagrupist pääseb kaheksandikfinaali neli paremat.

Delfi piltnik Jaanus Lensment pääses lisaks pressikonverentsile ja treeningule täna uudistama ka naiskonna videokoosolekut, kus treenerid üldjuhul meediaesindajaid näha ei tahaks. Eesti koondise peatreener Andrei Ojamets tegi meile ajaloolise hetke puhul erandi.
Naiste võrkpalli EM-finaaltrniiriks valmistumine.
Ojamets rääkis avamängu eel, mida ta naiskonnalt ja turniirilt ootab: "Kõik mängud siin saavad olema väga rasked, vastased on kogenud ning füüsiliselt meist tunduvalt võimsamad. Aga kindlasti ei tulnud me siia turismireisile ja EMile jõudmine ei ole maksimumeesmärk, millega piirdume. Tahame näidata oma parimat mängu. Kõige tähtsam on, et me igas kohtumises lõpuni võitleksime ja kui suudame mõne vastase veel ära ka karistada, siis mida paremat saab olla. Teisalt on finaalturniirile jõudmine ju üks suur unistus, mis ühel hetkel sai reaalsuseks. See aasta on ka Eesti võrkpalli 100. juubel ning mul on hea meel, et nii naiskond kui meeskond selle aasta EMile jõudsid."
Julia Mõnnakmäel on käes Ungari naiskonda tutvustav brošüür.

Kapten Julija Mõnnakmäe lisas: "Oleme homseks kohtumiseks valmis ja kindlasti ei lähe me väljakule kaotama. Ungari saab kasutada kodusaali eelist ja kahtlemata tuleb raske mäng. Meie jaoks on suur au siin olla, võtame mängu korraga ning vaatame, kuhu me välja jõuame."

Eesti koondis EMil: Nette Peit, Anu Ennok, Kristiine Miilen, Ingrid Kiisk, Hanna Pajula, Eliisa Peit, Liis Kullerkann, Eliise Hollas, Julija Mõnnakmäe, Kaisa Bahmatšev, Kertu Laak, Kristel Moor, Kristi Nõlvak, Nathalie Anett Haidla. Peatreener Andrei Ojamets, abitreenerid Marko Mett ja Oliver Lüütsepp, statistik Mihkel Sagar, mänedžer Jaanika Jakobson, füsioterapeudid Madis Arumäe ja Liisi Sakala.

Naiste võrkpallikoondise treening EM-finaalturniiril