Kui kaks esimest geimi kaotati vastavalt 18:25 ja 17:25, siis kolmas ja kõige pingelisem geim, kus horvaadid andsid oma põhitegijale Samanta Fabrisile pikalt puhkust, kuulus Eestile numbritega 28:26. Kusjuures suudeti ära kaitsta kaks matšpalli, korra lõi Liis Kullerkann julgelt ja kõvasti palli maha. Geimivõidu tõi sidemängija Julija Mõnnakmäe serviäss. Viimaseks jäänud neljandas geimis eestlannadel enam püssirohtu ei jätkunud - horvaadid tõid Fabrisi tagasi ja võitsid 25:12.

Eesti parim oli täna Kertu Laak 13 punktiga (+8; rünnak 53%), Nette Peit tõi 11 (-1; 34%) ja Kristiine Miilen 10 silma (+2; 38%), Liis Kullerkann lisas omalt poolt 6 (-3; 27%). Fabris kogus võitjate poolel 14 punkti (+10; 40%). Eesti lasi endale lüüa koguni 18 serviässa ja meie naistele pandi 15 blokki, enda saagiks jäid vastavalt 5 ja 7. Kui eile oli esmaseks murelapseks servi vastuvõtt, siis täna ei suutnud me kaotatud geimides kuidagi palli maha lüüa (vastuvõtt Eestil 39%, rünnak 38%, Horvaatial jällegi 40% ja 43%). STATISTIKA

"Selge see, et oleks tahtnud neljandas geimis veel paremat mängu näha. Aga täna mängisime raudselt paremini kui eile, see on positiivne," rääkis peatreener Andrei Ojamets. "Lakke ma geimi võidust kindlasti ei hüppa, tulime siia natuke teistel eesmärkidel. Aga mulle teab head meelt ja loodan, et see võidetud geim vabastab mängijaid psühholoogiliselt. Meil ikka peas kammitses, ei olnud vaba olekut. Mingis olukorras me jätkuvalt kardame ja kahtlema ja tänu sellele see mäng on tihti rabe. Selle üle on mul tõesti ülihea meel, kuidas me mängisime kaitses. Esimestest pallidest peale. Eriti just Anu Ennok näitas tervele võistkonnale, kuidas tuleb mängida. Läks pallidele järele, pärast hakkasid teised sama tegema. Nii peabki! Me ei saa tugevate vastu teisiti mängida."

Ojamets alustas täna Julija Mõnnakmäe, Kristel Moori, Nette Peidi, Anu Ennoki, Liis Kullerkannu, Eliise Hollase ja Kristi Nõlvakuga. Hästi sekkusid pingilt eile kahvatud olnud Kertu Laak ja Kristiine Miilen, oma töö tegi eesrindlikult ka teises geimis platsile tulnud Eliisa Peit, platsile pääsesid ka Kaisa Bahmatšev, Hanna Pajula ja Ingrid Kiisk.

Homme kell 19 seisab Eestil ees kohtumine Rumeeniaga, mis täna alistas Ungari 3:1 (25:23, 21:25, 26:24, 25:22).

Üldse peab märkima, et naiste võrkpalli EMi avavooru kohtumised olid väga ühepoolsed, 12 matšist koguni 10 lõppesid skooriga 3:0. Ainsaks üllatuseks, mis Euroopa võrkpalliliidu kodulehe ülevaates tituleeriti suisa sensatsiooniks, oli prantslannade 3:2 võit Bulgaaria üle. Kõik ülejäänud tulemused olid ootuspärased.

Teiste gruppide avavoor:

A-grupp (Türgis)

Prantsusmaa - Bulgaaria 3:2

Serbia - Soome 3:0

Türgi - Kreeka 3:0

B-grupp (Poolas)

Belgia - Ukraina 3:0

Itaalia - Portugal 3:0

Poola - Sloveenia 3:0

D-grupp (Slovakkias)

Šveits - Saksamaa 0:3

Valgevene - Venemaa 0:3

Slovakkia - Hispaania 3:0

Kõige suurejoonelisema EMi avamise etendusega hiilgasid türklased.
Sloveenias, mis korraldab veidi hiljem meeste EM-i, tehtid aga täiesti enneolematu võrkpallietendus - spetsiaalne väljak oli paigaldatud jõe peale.