Eesti naiskond oli avamängus selgelt krambis, servivastuvõtt kärises mis kole ja klassivahe oli kokkuvõttes paraku ilmne. Eks see oli mõneti ootuspärane - Ungari on ikkagi kahel eelmisel EM-il jõudnud 16 sekka, Eesti pääses nüüd esmakordselt 24 tugevama hulka.

Meie koondise suurim punktitooja oli Liis Kullerkann viie silmaga, Kristiine Miilen, Nette Peit ja Eliise Hollas tõid kõik neli punkti. Efektiivsuse osas olid võistkonna kaks eeldatavat rünnakuliidrid sügaval miinuses, Miileni saldoks jäi -5 ja 16 tõstest vaid ühe maha löönud Kertu Laagil samuti -5. Plussi jäid vaid Kullerkann (+2), Ennok (+2) ja servimas käinud Hanna Pajula (+1). STATISTIKA

Kindlasti on Eesti naiskond võimeline näitama oluliselt ilusamat võrkpalli, täna tekkis lihtsalt esmakordselt nii suurele areenile astudes kollektiivne lavakramp.

"Kindlasti algas asi servi vastuvõtust," nõustus peatreener Andrei Ojamets. "Ega vastane pole rumal - võtsid sihikule meie nurgaründajad. Natuke pidasime alguses vastu ja oli lootus, et tuleb põnev mäng, aga sealt läks lõpuks mäng tervikuna käest ära. Kolmandas geimis oli juba paanikanupp sisse vajutatud, paljud asjad läksid naistel meelest ära. Oleks oodanud rohkem agressiivsust ka oma servil, võimeid on enamaks."

Ojamets tunnistas, et vastane oli Eestiga võrreldes teisest puust. "Nemad jätavad ikka selgelt suurema mulje, samas ei ole aeglasemad ja on tehniliselt väga head," võttis Ojamets ungarlannade ees mütsi maha. Nende diagonaalründaja Anett Nemeth tõi 14 silma, nurgaründaja Greta Szakmary lisas 10 ja Renata Sandor 11.

Eesti kuulub C-gruppi, kus täna peeti kokku kolm kohtumist: esmalt sai Aserbaidžaan Horvaatia üle raske 3:2 võidu, siis näitas suursoosik Holland võimu, purustades Rumeenia 3:0 (21, 18, 9).

Homme kell 19 kohtub Eesti naiskond Horvaatiaga. Ojamets ei osanud öelda, kas teeb algkoosseisus muudatusi. Täna alustasid Julija Mõnnakmäe, Kertu Laak, Nette Peit, Kristiine Miilen, Liis Kullerkann, Eliise Hollas ja libero Kristi Nõlvak. Kuna vanker veeres kraavi, tegi Ojamets palju vahetusi, platsil käis ka Kaisa Bahmatšev, Kristel Moor, Anu Ennok, Eliisa Peit ja servimas Hanna Pajula.

"Tunduvalt paremini on vaja serv kätte saada. Palju meil nurgaründajate hulgas varieerimise ruumi ei ole, kolm mängijat on," lausus Ojamets. Aga diagonaali positsioon - kas Kristel Moor või Laak? "Kindlasti Moor tuli hästi ja emotsionaalselt sisse. Aga selge ka see, et Kertut ära me ei nulli. Kõik saavad platsil käia, hakkame vaikselt sedasi kruttima."

Teiste gruppide avavoor:

A-grupp

Prantsusmaa - Bulgaaria 3:2

Serbia - Soome 3:0

Türgi - Kreeka 3:0

B-grupp

Belgia - Ukraina 3:0

Itaalia - Portugal 3:0

Poola - Sloveenia 3:0

D-grupp

Šveits - Saksamaa 0:3

Valgevene - Venemaa 0:3

Slovakkia - Hispaania 3:0

Eesti alagrupimängud EMil (Eesti aeg):

23.08 kell 21.30 Ungari - Eesti
24.08 kell 19.00 Eesti - Horvaatia
25.08 kell 19.00 Eesti - Rumeenia
27.08 kell 19.00 Holland - Eesti
28.08 kell 16.30 Aserbaidžaan - Eesti