Eesti naiskond sai geimides vastavalt 18, 12 ja 10 punkti. Meie resultatiivseimad olid Eliise Hollas ja Kertu Laak võrdselt seitsme punktiga. Efektiivsuse osas jäid vaid kaks mängijat plusspoolele: Hollas +5 ja Liis Kullerkann +1. Võimsas hoos Hollandi naiskonna parimana tõi Nika Daalderop 18 punkti. Tõe huvides tuleb lisada, et Holland ei mänginud oma tugevaimas rivistuses.

Eestlannad alustasid matši julgelt ja bravuurikalt, minnes avageimis juhtimagi. Seisul 13:13 läks vastane siiski oma teed, teises ja kolmandas geimis pinget enam ei olnud.

Eesti koondise lootsi Andrei Ojametsa sõnul oli tegemist suure tasemevahega. "Kui võtame sajakorruselise pilvelõhkuja, siis nemad on 70.-80. korruse kandis, meie heal juhul 25," illustreeris Ojamets juttu värvika kujundiga. "Esimene geim oli täitsa mängu moodi, siis lagunesime."

Ta otsustas, et harukordsest õppetunnist peavad osa saama kõik 14 koondislast, nõnda sai platsile ka näiteks 17-aastane libero Nathalie Anett Haidla. "See, kuidas meie teine libero Nathalie Anett Haidla tuli sisse, ta alguses oli väga tipp-topp, okei lõpus kukkusid kõik ära. Aga see, kuidas ta tuli, võttis vastu ja kaitses mängis, on väga sümpaatne minu arust," kiitis Ojamets. "Selline kogemus nii noorele tütarlapsele, võiks elu lõpuni jääda. Millal ta veel saab selliseid mänge?"

„Mul oli lihtsalt hea meel, et sain jälle mängida,” rääkis algkoosseisu ennistatud Hollas. „Et tulid ka mõned punktid, teeb muidugi veel rohkem rõõmu. Nende taset oli näha juba soojendusel, kuidas pallid vastu maad löödi. Kõik on väga korrektne: blokis, kaitses, vastuvõtt on korralik, sidemängia tõstab nii kiirelt, et väga raske oli vahepeal.”

Taas algasid probleemid tihti servi vastuvõtust, aga mitte ainult sealt. Kokku lõi Holland 13 serviässa ja pani 8 blokki, Eesti numbrid olid 5 ja 4. Eelkõige jäädi täna hätta oponendi kõrge ja väga kvaliteetse blokiga, Eesti rünnakuresultatiivsus oli 26%, Hollandil 66%. STATISTIKA

Eesti lõpetab alagrupiturniiri homme mänguga Aserbaidžaani vastu. Teises tänases kohtumises võitis Horvaatia 3:1 Rumeeniat.
Standings provided by Sofascore LiveScore

Mängu eel:

Kahel eelmisel EM-il hõbemedali teeninud Holland on näidanud ekstraklassi, siiani pole C-grupis kaotatud ühtegi geimi. Avavoorus loovutati Rumeeniale 48 silma (21, 18, 9), seejärel grupi teiseks soosikuks peetud Aserbaidžaanile 61 (15, 23, 23) ja eile Horvaatiale 57 (16, 18, 23). Eesti on kaotanud seni kõik kolm kohtumist. Kell 21.30 kohtuvad Rumeenia ja Horvaatia.

Hollandi koondise peatreeneri Jamie Morrison sõnul on nende koondise edu taga alaliidu tugev talendiarendusprogramm ja hea töö noortega. Hollandi võistkond paistab silma atleetlikkuse ja pikkusega, koguni kuuel mängijal on kasvu 1.90 ja rohkem, pikimal jääb vaid kaks pügalat puudu kahest meetrist. „Hollandi elanikkond ongi üldiselt väga pikk,” tõi diagonaalründaja Celeste Plak välja oma võistkonna ühe trumbi. „Ja lisaks on meie edu taga see, et me lihtsalt lõbutseme.”

Selle poole eest kannab hästi hoolt Rett Larson, kes viib kohtumiste eel läbi humoorika ja omanäolise soojenduse.
Lisaks jäädvustas Eesti Päevalehe ja Delfi tähelepanelik fotograaf eile selle, kuidas 198-sentimeetrine Nicole Koolhaas laulis Hollandi hümni kaasa viipekeeles. Miks? Morrison selgitas meile, et Koolhaas teeb seda alati, kuna tahab jagada hümni oma õega, kes on kurt. Väga ilus ja südamlik žest!