Karikavõistluste teine etapp Kaasanis lõppes Zeniidile halvasti, teatab volley.ee. Just nii tuleb nimetada maineka meeskonna teist kohta (koduväljakul!) Moskva Dünamo järel ja mittepääsu lõppturniirile.

„Mulle ei meeldinud mängijate häälestatus kohtumiseks Dünamoga,“ vahendas volley.ru Kaasani klubi presidendi Rafkat Katjukovi nördimust. Noor mees, las õpib veel, arvasid Kobzarist teenekamad mängijad. Viivitamatult võeti tarvitusele vajalikud abinõud.

Zeniidi niiditõmbaja kohale kutsuti mullu kevadel tippkarjääri lõpetanud olümpiavõitja (2008) Lloy Ball (USA), kes pole ka ammu enam poisike – vanust 41. Ameeriklane loobus. Järgmisena võeti kõneks Brasiilia koondise põhisidemängija Bruno Rezende ja Grbiči kandidatuur. Valiti serblane, kes lõpetas ahvatleva pakkumise tulemusena kiirkorras lepingu kuulsa Cuneo (Itaalia) klubiga ja võib juba varsti selga tõmmata Zeniidi särgi. Cuneo meeskonnaga on Grbic juba hüvasti jätnud.

Zeniit võib veel Venemaa karika võita. Viis pääset kuue meeskonna finaalturniirile on mänguga välja teenitud, viimase koha täidab meeskond, kelle valib välja Venemaa võrkpallijihtkond. Mullu sai wild card`i Kaasani Zeniit, tundub väheusutav, et teda teist korda järjest eelistatakse, mängigu seal pealegi 2012. aasta olümpiavõitjad. Kandideerivad ka Nižni Novgorodi Gubernija, Novõi Urengoi Fakel ja Krasnodari Dünamo. Otsus langetatakse teisipäeval.