Omskis valmistas paljudele üllatuse Novosibirski Lokomotiiv, kes alistas poolfinaalis mulluse Meistrite liiga võitja Kaasani Zeniidi ja finaalis Itaalia tippklubi Cuneo Lannutti, mõlemad 3:2. Lokomotiivi võtmemängijad on rootsi diagonaal Marcus Nilsson ja Londoni olümpiavõitja Aleksandr Butko. Ilmne favoriit Zeniit, Venemaa superliiga liider, leppis kolmanda kohaga, kirjutab volley.ee.

Esimest korda pärjati Euroopa karikavõitjaks meeskond, kes pole tulnud kordagi medalile oma maa meistrivõistlustel. Venemaa tänavustel karikavõistlustelgi jäi Lokomotiiv neljandaks – võitis Zeniit. Kahe viimase aasta jooksul on raudteeklubi Zeniiti vaid korra võitnud. Nüüd siis lisandus võit, mis tegi vedurimeestest kangelased. Klubi peatreener Andrei Voronkov tõusis üheks tõenäolisemaks kandidaadiks Venemaa koondmeeskonna peatreeneri kohale. Senine peatreener Vladimir Alekno loobus teatavasti tervislikel põhjustel kandideerimast.

Võidukarika käestandmine oli Aleknole kindlasti valus üleelamine. Ka Meistrite liiga finaalturniiri lõpupeole kutsutud Zeniidi mängijate abikaasad oleks justkui lüüasaamist ette aimanud – võimalust oma mehega tantsida saabus kasutama vaid kaks abikaasat.

Naiste Meistrite liiga finaalturniiri Istanbulis võitis tänavu Istanbuli Vakifbank, mängides lõpetuseks viie geimiga üle Bakuu Rabita. Kolmas oli Itaalia klubi Arsizio Busto. Kaheksa parema hulka mängis end koguni kolm Türgi ja Aserbaidžaani klubinaiskonda.