Poola näol on teatavasti tegemist valitsevate maailmameistritega ja Leoni lisandumine annaks neile veel ühe võimsa lisakäigu. Siiski ei ole nüüd põhjust Leoni koheselt Poola särgis platsile jooksmas näha. Võimalus, et Leon võiks uut koondist esindada juba Rio de Janeiro olümpiamängudel, ei tule kindlasti kõne alla. Liiga vara, teab Leon, pealegi ei sõltu kõik temast, vaid spordijuhtidest, vahendab volley.ee.

Möödunud suvel sai Leonil täis kaheaastane mängukeeld Kuuba koondisele „ei”-ütlemise pärast, misjärel ta sai õiguse üldse taas võistelda. Võidujooksu supertalendi omale saamise pärast võitis Zeniit, Venemaa rikkamaid klubisid. Selle klubiga seob teda jätkuv töösuhe.

Kuuba täiskasvanute koondisesse kutsuti Leon siis, kui ta polnud veel 15-aastanegi. 16-aastaselt oli ta Maailmaliiga resultatiivseimate edetabelis kolmas ja parim servija. 2010. aastal saavutas Kuuba maailmameistrivõistlustel hõbemedali. Sel aastal otsustaski ta mitte põgeneda Kuubalt (nagu mitmed sealsed võrkpallurid olid teinud), vaid paluda oma maa spordijuhtidelt õigust mängida mõnes välisklubis. Vastuseks diskvalifitseeriti ta saareriigi kombe kohaselt neljaks aastaks. Hiljem lühendati karistust poole võrra. Vabanemise hetkeks oli ta juba kirjas Kaasani Zeniidi ülesandmislehel. Vanust on tal praegu kõigest 21.