Slovakkia koondist ei aita tänavu maailmaliigas kogenud sidemängija Michal Masny (pildil kaitses). "Meil oli treeneriga kokkulepe, et tulen koondisele appi vaid EM-valiksarja mängudeks ning saan seejärel puhkust. Poolas ja Euroopa meistrite liigas on mul selja taga tänavu üle 50 mängu ning vajan puhkust," rääkis Masny volley.ee-le.

Eestlaste jaoks otsustavas EM-valiksarja mängus esines Slovakkia koondis Kreeka vastu kaks esimest geimi täisrivistuses. Kolmanda alguses, kui alagrupi paremusjärjestus oli selge, vahetasid slovakid lisaks Masnyle välja peaaegu kõik põhitegijad - Emanuel Kohuti, Milan Benczi, Peter Janušeki ja Matej Pataku.

Hakatuseks võõrustavad slovakid hispaanlasi. Meenutagem, et EM-valikturniiril kogus Hispaania nagu Eestigi 12 punkti ja pääses play-off mängudele. Tolle alagrupi võitis Tšehhi meeskond. Ka tšehhid ja mõned teised meile tuttavad koondised ei jää Maailmaliigast kõrvale. Tšehhid kuuluvad ühte alagruppi Hollandi, Portugali ja Lõuna-Koreaga. Võiksime olla enam-vähem parajad vastased ka türklastele, mehhiklastele, tuneeslastele...

Huvipakkuvamaid mänge. Soome sai võõrsil uuesti lüüa Kanadalt 2:3, kuid rõõmustas väga esimese punkti üle. Saksamaa sai kaks punkti viiegeimilises võidumängus Argentiina üle. Prantslased ei andnud mõlemas kohtumises geimigi jaapanlastele. Holland lõi Lõuna-Koread 3:1, Portugal mängis Tšehhiga 3:1 ja 0:3.

Kogu info Maailmaliiga mängude kohta leiate FIVB kodulehelt SIIN.