Seekordne avatud tšempionaat on eriti oodatud, kuna rahvusvaheliste tähtede juurdevool on pälvinud suure tähelepanu, kirjutab volley.ee. Piisab, kui nimetada Leandro Vissotto (Brasiilia), Bartosz Kureki, Facundo Conte (Argentiina), Matthew Andersoni (USA), Georg Grözeri (Saksamaa) ning mõne teise kuulsa uustulija või vana olija nime. Pluss kõik Londoni olümpiavõitjad peale traumeeritud Aleksandr Volkovi.

Tase paistab taas kõrgeks ja ühtlaseks kujunevat. Asjatundjad peavad medalipretendendiks koguni kaheksat-üheksat Vene klubimeeskonda. Itaalias arvatakse ligikaudu sama tugevaks kolm-neli meeskonda, ka Poolas pole neid rohkem. Selle üle võib vaielda, aga tendents on ilmne: rohke raha tõmbab järjest rohkem maailmakuulsusi Venemaale.

Vene olümpiakoondise ja tiitlikaitsja Kaasani Zeniidi peatreener Vladimir Alekno juba kutsus üles mõistvale suhtumisele: „Meid ootavad tõusud ja mõõnad. Saab olema raske, aga me üritame.“ (volley.ru). Zeniit püüab kaitsta ka Euroopa Meistrite liiga karika võitu.

Kõige rohkem olümpiavõitjaid on Belgorodi Belogorje meeskonnas – neli. Seda seltskonda (lõpetas eelmise tšempionaadi alles üheksandana) aitab omanik-treener Gennadi Šipulinil juhendada Eesti hästi tuntud Boriss Kolčins. See tandem on korduvalt tõestanud, et oskab koostööd teha.

Superliiga uustulnukana uurivad tippseltskonda kaks klubi, aga ka ajakirjandus tunneb nende vastu kõrgendatud huvi. Tšetšeenia klubi VK Groznõi koosneb siiski venelastest, aga meeskonna komplekteerimise kriteeriumid räägivad ka muust. Peatreener Arsen Kirilenko manifesteeris: „Meie klubi võrkpallur ei joo, ei suitseta, ei ole tätoveeritud ega kanna kõrvarõngaid. Need on põhinõuded, mis on taganud meile edu.“ Hooajavahetusel lahkus klubist viis mängijat.

Teise debütandi, Permi Prikamje tähelepanu püüdja on peatreener, sest tema nimi on Vladimir Putin.

Supeliiga 16 meeskonda on jagatud kahte gruppi. Punasesse kuuluvad Moskva Dünamo, Odintsovo Iskra, Krasnodari Dünamo, Novõi Urengoi Fakel, Nižni-Novgorodi Gubernija, Permi Prikamje, Harkovi Lokomotiiv (Ukraina) ja Soligorski Šahtjor (Valgevene).

Sinises grupis mängivad Kaasani Zeniit, Novosibirski Lokomotiiv, Ufaa Ural, Kemerovo Kuzbass, Belgorodi Belogorje, Surguti Gazprom-Jugra, Jaroslavli Jaroslavitš ja VK Groznõi.

Mõlemas grupis mängitakse kõigepealt kaks ringi (14 mängu), seejärel üks ring teise grupi meeskondade vastu (8 mängu), kokku seega 22 vooru, misjärel algavad kohamängud.