Võrkpalli Challenge Cupi poolfinaalis serveeris suure üllatuse Oliver Venno koduklubi Ankara Maliye Piyango, alistades võõrsil Itaalia meeskonna Ravenna Bunge 3:0 (21, 19, 23). STATISTIKA

Eesti koondise pommitaja tegi suurepärase mängu. Venno tõi kolme geimiga koguni 23 punkti. Kasutegur +19. Rünnak 53%. Neli ässa, kaks blokki. Võimas, Oliver, lihtsalt võimas! Kordusmäng peetakse kahe nädala pärast Ankaras, edasipääsuks piisab eestlase klubile kahest geimist.

Leia pildilt Timo Tammemaa!

Meistrite liigas tehti algust väljalangemismängudega. Skandaalse võidu sai Timo Tammemaa klubi Maaseiki Noliko. Belgia meeskond mängis koduväljal Novosibirski Lokomotivi vastu väga südilt ja juhtis 25:23, 26:24 ja 20:17. Ometi suutsid venelased kolmandas geimis viigistada. Noliko võitles välja neli matšpalli, Lokomotiv päästis need kõik ja läks ise ette 28:27. Noliko viigistas 28:28. Mängu lõpp oli mitmes mõttes väga inetu. Novosibirsk ründas auti, nii vähemalt kohtunik näitas. Venemaa meeskond võttis videochallenge'i ja viitas Noliko blokipuutele. Videolt jäi tõesti mulje, et Noliko mängija puutus palli, aga videokohtunik jättis esialgse otsuse arusaamatul põhjusel jõusse. See ajas venelaste bulgaarlasest treeneri Plamen Konstantinovi täiesti marru ja ta jauras kohtunikuga nii kaua, kuni see andis talle punase kaardi ja lisapunkti Nolikole. Sellega oligi mäng läbi. Mõistagi jätkus protesteerimine. Kahte asja tuleb öelda: 1. venelastele tehti lõpus külma, 2. Noliko vääris varasema mängu põhjal võitu. Tammemaa panustas võitu 6 punkti (3 rünnakul, 2 blokis, 1 servil). STATISTIKA

Plamen Konstantinov nõuab kohtunikelt aru.
...ja ikka nõuab veel aru.

Renee Teppani tööandja Trentino Diatec kaotas Meistrite liigas prantslaste Chaumontile üllatuslikult 2:3. STATISTIKA Teppan pääses platsile kolmanda geimi teiseks pooleks ja viiendas geimis kaotusseisus 8:11. Selle napi ajaga kogus ta kaks punkti. Trentino sidemängija Simone Giannelli on valinud väga veidra stiili: ta hoiab diagonaalründajad mängude kaupa suhteliselt kuival. Näiteks selles matšis said diagonaalründajad Teppan ja Luca Vettori 112 tõstest vaid 19. See käekiri muudab aga vastaste blokitaktika lihtsaks.

Renee Teppan (valgete käistega) sai küll mänguaega, aga mitte korralikku võimalust end tõestada.

Selver sandis seisus

Credit24 Balti liiga veerandfinaali avamängus sai Tallinna Selver täna koduväljakul valusa 2:3 kaotuse Jekabpilsi Lušilt. Mäng oli väga üles-alla: 23:25, 25:18, 25:23, 22:25, 11:15. Eesti meistermeeskond jäi väga santi seisu, sest kahe võiduni mängitava seeria järgmine või järgmised mängud peetakse Lätis, kuna Jekabpils lõpetas põhiturniiril paremal kohal.

Selveri treener Austris Štals oli kaotuse järel väga löödud. "Me ei suutnud asja ära lõpetada. Viiendas geimis tegime servil liiga palju otsevigu. Ka blokk jättis soovida. Muidugi ma olen pettunud. See oli tähtis mäng. Nüüd tuleb võita kaks mängu võõrsil ja seal on palju raskem. Võimatu see pole, aga peame paremini tegutsema ja paremini mänguplaanist kinni pidama."

Vigastatud Taavi Nõmmistu asemel diagonaalründaja kohal mänginud Oliver Orav tõi 19 punkti (+10; rünnak 33%), Albert Hurt lisas 17 (+9; 46%), libero kohalt nurgaründajaks nihutatud Denis Losnikov 16 (+6; 46%) ning oma ülesannetega hästi hakkama saanud Reimo Rannar 11 (+11; 60%; 4 blokki). Vastaste resultatiivseim oli Rihards Pukitis 22 silmaga.

TULEMUSED

Balti liiga:
Tallinna Selver – Jekabpilsi Luši 2:3

Challenge Cup:
Ravenna Bunge – Ankara Maliye Piyango 0:3
Surguti Gazprom-Ugra - Piraeuse Olympiacos 0:3

Meistrite liiga play-off:
Ankara Halkbank (Türgi) – Perugia Sir Colussi Sicoma (Itaalia) 0:3
Maaseiki Noliko (Belgia) – Novosibirski Lokomotiv (Venemaa) 3:0
Belchatowi PGE Skra (Poola) – Civitanova Cucine Lube (Itaalia) 2:3
Chaumont VB (Prantsusmaa) – Trentino Daitec (Itaalia) 3:2
Jastrzębski Węgiel (Poola) – Zaksa Kędzierzyn-Koźle (Poola) 1:3
Berliini Recycling Volley (Saksamaa) – VfB Friedrichshafen (Saksamaa) 2:3