Hollandlaste võit oli seda ootamatum, et värsked maailmameistrid ei ole maailmakarikasarjas varem kordagi esikolmikusse jõudnud.
23-aastane Brouwer ja 25-aastane Meeuwsen on neljal tänavuse hooaja kõrgeima kategooria Suure slämmi etapil saavutanud üheksanda koha, kuid kõrgesse mängu ei ole nad varem sekkunud.

Esikohakohtumises olid Brouwer ja Meeuwsen 2:0 (18, 16) üle brasiillastest Ricardo Santosest ja Alvaro Filhost. Pronksmedali võitis Saksamaa duo Jonathan Erdmann - Kay Matysik, kes 3.-4. koha mängus teenisid 2:0 (17, 19) paremuse tiitlikaitsjate Alison Cerutti - Emanuel Rego (Brasiilia) üle. Tänavusel hooajal ühe kõrgeima kategooria etapi võitnud ja kahel sama tasemega turniiril finaali jõudnud lätlased Janis Smedins ja Aleksandrs Samoilovs Poolas medaliheitlusse sekkuda ei suutnud.

Suurte lootustega turniiri alustanud Smedins ja Samoilovs jäid pidama play-offi teises ringis, kus nende tee kaheksa parema hulka peatasid Ben Saxton ja Chaim Schalk. Lätlaste jaoks teeb kaotuse eriti mõrudaks asjaolu, et MM-i eelsel turniiril Lätis suudeti nimetatud Kanada võistkonda pronksmedalimängus tulemusega 2:1 (19, -17, 12) võita.

Alates 1997. aastast üheksal korral toimunud rannavõrkpalli maailmameistrivõistlustel on koguni viiel korral kuldmedalini jõudnud Brasiilia võrkpallurid. Ühe esikoha on saavutanud Argentiina, Saksamaa, Ameerika Ühendriikide sportlased. Nädalavahetusel lisandus nimekirja Holland.

Maailmameistrid Brouwer ja Meeuwsen olid statistikatabelite eesotsas:
Brouwer oli rünnakuefektiivsuse kategoorias teine (56%), 106 eduka ründelöögiga kuues, 46 kaitsepalliga neljas ja üheksa ässpallinguga kaheksas. Meeuwsen oli 132 eduka ründelöögiga omakorda kolmas, 52%-lise rünnakuefektiivsuse juures kuues ja 22 sulustamisega üheksas. Turniiri parimaks mängijaks valiti hõbemedalist Filho.

Põnevat finaalmängu vaata SIIT