Ajalugu tehti 2014. aasta taliolümpiakompleksis Rosa Hutor. Näidismäng oli peaprooviks Sotšile, kus 2017. aastal võõrustatakse CEV lumevõrkpalli Euroopa tuuri.

Esimene lumevõrkpalli võistlussari käivitati tänavu märtsis, kui kahe kuu jooksul käidi läbi Tšehhi, Austria ja Itaalia mäesuusakeskused. Lumevõrkpalli mängitakse sisuliselt rannavõrkpalli reeglitega, ainsaks erinevuseks vaid pinnas - liiva asemel on lihtsalt lumi.

Sotšis toimunud võistluselt võtsid osa Venemaa, Katari ja Prantsuse paarid. Peakohtunikuna ja ürituse patroonina oli ametis 2012. aasta olümpiavõitja Aleksei Verbov.

"See polnud mul esimene kord kohtunikuna tegutseda, aga tänane oli eriline atmosfääri poolest, mida võis ka väljakul tunda. See oli rohkem võrkpallipeo kui spordiürituse moodi. Meil oli kõigil väga lõbus ning me naaseme koju positiivsete emotsioonidega. Lumevõrkpall on suurepärane spordiala, millel on kindlasti Venemaal helge tulevik. Meil pole kunagi lumega probleeme. Liivaga küll, aga mitte lumega," ütles Verbov CEV-i kodulehele. "Seega ma usun, et see spordiala lisatakse kunagi taliolümpia kavva."