Finaalmängus tundus vähemalt avageimi põhjal, et tegemist saab olema valitseva Euroopa meistri ja Maailmaliiga tšempioni Prantsusmaa jõudemonstratsiooniga, kirjutab volley.ee. „Sinised” võitsid selle koguni 25:14. Edaspidi olid ohjad aga venelaste käes. Avageimis olid märksõnadeks venelaste kohutav vastuvõtt (29 protsenti) ja prantslaste suurepärane rünnak (70 protsenti). Kohtumise lõpuks olid näitajad vastuvõtul Prantsusmaa kasuks 46-44, rünnakul oli 48-47 edu Venemaal. Lisaks teenisid idanaabrid blokiga 16 punkti, prantslased seitse.

Võitjatele tõid Maksim Mihhailov ja Juri Berežko 18 punkti, Aleksandr Markin lisas 17. Venemaa võistkonna sügavust näitab, et eelmistel päevadel nurgaründaja positsioonil põhiraskust kandnud Sergei Tetjuhhinil ja Jegor Kljukal oli must päev, mistõttu saatis venelaste loots Vladimir Alekno teisest geimist platsile Berežko ja Markini, kes treeneri pakutud võimaluse ka igati ära kasutasid.

Kolmanda koha mängus olid panused samuti kõrged: võitja tagab endale koha juunis toimuvale Maailma kvalifikatsiooniturniirile, kaotaja jaoks on olümpiaunistus selleks korraks lõppenud. Kokku 140 minutit väldanud matšist väljus võitjana valitsev maailmameister Poola, kes alistas kodupubliku ees mänginud Saksamaa 3:2 (20:25, 25:22, 16:25, 28:26, 16:14). Mängu resultatiivseim oli Saksamaa koondise diagonaalründaja György Grozer 23 punktiga. Poolakatele tõid 22 nii Bartosz Kurek kui Michał Kubiak.

Ebaõnnestunud finaalmängust hoolimata valiti 40-aastane vanameister Tetjuhhin turniiri kõige väärtuslikumaks mängijaks, sümboolse koondise diagonaalründaja oli Mihhailov. Prantslastest pääsesid koosseisu sidemängija Benjamin Toniutti, nurgaründaja Earvin N’Gapeth ja libero Jenia Grebennikov. Temporündajateks olid sakslane Marcus Böhme ja poolakas Mateusz Bieniek, teiseks nurgaründajaks samuti sakslane Denys Kaliberda.

Põhja-Ameerikast tagas olümpiapileti Kuuba, kes alistas otsustavas mängus Kanada 25:15, 25:21, 25:21. Naiste Lõuna-Ameerika kvalfikatsiooniturniiri võitis Argentina, kes alistas viimases mängus seni täiseduga olnud naiskondade duellis Peruu 3:0.

Jätkuvad mängud meeste Aafrika kvalifikatsiooniturniiril, kus on täna kavas poolfinaalid. Vastamisi lähevad Egiptus ja Kamerun ning Alžeeria ja Tuneesia.