Keegi asjatundjatest ei ennusta ühepoolset seeriat, arvatavasti on võimalused võrdsed. Määravaks saavad nüansid, psüühilised tegurid, ka õnn. Ja muidugi see, kuidas tuleb mäng välja liidritel – Belogorje poolt kesktsoonis troonival Dmitri Musserskil ja Kaasanil nurgas laiutaval kuubalasel Wilfredo Leonil. Neid pakutakse oma ampluaas ka maailma parimaks. Pärast kaht mängu ongi seeria viigis. Avakohtumise võitis Belgorod 3:0, Musserski tõi matši parimana 23 punkti. Teine mäng kuulus 3:2 seisuga Zeniidile, Leon hiilgas võitjate poolel 30 punktiga.

Leoni nime Maailmaliigas mängiva Kuuba koondise nimekirjas pole. See on Kuuba võrkpallijuhtide kättemaks mõne aasta taguse ärahüppamise eest. Üks teine „kadunu” Ankara Halkbankis klubivõrkpalli mängiv Osmany Juantorena, Leonist mitte kehvem ründaja, kes samuti võõrsile jäi, teatas mõni päev tagasi, et on nõus Itaalia koondisega liituma. Venelastest ei ole keegi võistlusreisilt tagasi tulemata jätnud, vähemasti kuulsustest mitte.

Kes huvitub, saab näha, kuidas mängib Venemaa meistrivõistluste finaalseerias 39-aaastane Belogorje ääreründaja Sergei Tetjuhhin. Londoni olümpiavõitja on ikka vormis, kuigi lubas koondise esindamisest loobuda. Belogorje servi vastuvõttu loetakse Zeniidi omast paremaks, ka rünnak olevat „valgetel” kavalam. Läks kätest auti või ei – seda otsustavad kaamerate abil Venemaa parimad kohtunikud. Aga võib kindel olla, et eksimustest nii närvilises õhkkonnas pole kaitstud keegi.

Finaalseeria suundub nüüd Kaasanisse, kus esmaspäeval toimub kolmas mäng. Neljas mäng peetakse sealsamas päev hiljem. Kui Venemaa meistri selgitamiseks läheb vaja ka viiendat matši, naasevad meeskonnad 1. maiks Kosmose spordipaleesse. Kohtumisi on võimalik näha ka Eesti võrkpallisõpradel, näiteks teeb mängudest otseülekandeid laola1.tv.