Turniiri eel vestles Eesti Päevaleht ja Delfi Eesti võrkpallikoondise mängijate ja treeneritega ning kõik pakkusid kui ühest suust Venemaad võitjaks. Läks teisiti. Väga võimekatest ja nimekatest mängijatest koosnev Venemaa koondis, mullune Euroopa meister, kaotas alagrupis USA-le ja Serbiale ning pääses seetõttu vahegrupist raskustega edasi (olulises mängus võideti Itaaliat 3:2). Kolmanda ringi finaalgrupis juhiti Brasiilia vastu 2:0, kuid kaotati 2:3. Täna jäädi USA-le alla napilt, aga selgelt: 23:25, 22:25, 23:25. Treener Sergei Šljapnikov tegi, mis oskas. Vahetas mängu keskel diagonaalründaja Maksim Mihhailovi kehvasti tegutsenud Dmitri Volkovi asemel nurgaründaja kohale ning tõi palle maha lööma Viktor Poletajevi. Kuid ei midagi, USA oli parem.

Aaron Russell tõi võitjatele 17 ja Taylor Sander 13 punkti, Venemaa resultatiivseimad olid Dmitri Musserski (12) ja Jegor Kljuka (11).

Venemaa jääb jagama teise finaalgrupi kolmandaga 5.-6. kohta, poolfinaali koha taganud USA ja Brasiilia kohtuvad homme omavahel, et selgitada välja grupi esimene ja teine.

Teise finaalgrupi eilses avamängus lõi Serbia üllatavalt kindlalt 3:0 võõrustajaid itaallasi. Täna pidasid Serbia ja Poola väga tasavägise ja haarava kohtumise, tulemuseks jälle 3:0. Poola võitis 28:26, 28:26, 25:22. Kahe viimase geimi otsustavatel hetkedel säras ässpallinguga Bartosz Kurek. Ta tõigi Poola parimana 15 punkti (rünnak 19st 13), Michal Kubiaki saagiks jäi 14 ja Mateusz Bienekil 12. Serbia kahurid Uroš Kovacevic ja Aleksandar Atanasijevic skoorisid 14 ja 11 silma. Selles grupis on väga keerulises seisus Itaalia. Edasipääsuks vajatakse homme Poola vastu 3:0 võitu, kusjuures ka geimides ei tohi Poolale väga palju punkte anda.