Vene-Türgi poliitilise vastasseisu tõttu (türklased tulistasid alla vene lennuki) hindas Vene pool Türki lendamise ohtlikuks ja ebasoovitavaks, seega said Izmiri Arkas ja Ankara Ziraat Bankasi (Oliver Venno) kolm punkti kirja mänguta.

Olukorda kommenteerinud Kaasani Zeniidi (mängib samuti Meistrite liigas) peatreener Vladimir Alekno sõnas „Sovetski Spordile” järgmist: „On inimesi, kes nõuavad Vene klubide diskvalifitseerimist, kusjuures nii meeste kui naiste omi. Meie oleme loomulikult seda meelt, et tihedas kontaktis olnud mõlema maa klubid jätkaks koostööd.” Zeniit on juba otsustanud, et ei loobu sõidust Ankarasse, kus neid ootab 16. detsembril kohalik Halkbank. Türklased on lubanud turvameetmeid suurendada.

Vene tippvõrkpalluritel on põhjust olla ettevaatlik ka kodumaal. 5. detsembril peksti Surgutis läbi kaks Belgorodi Belogorje mängijat – olümpiavõitja Dmitri Iljinõhh ja Pavel Zaitsev. Nad olid pärast kolm-null võitu Surguti Gazprom-Jugra üle siirdunud vastu ööd kohalikku baari ja said seal siberlaste käest haledasti lüüa. Mõlemad viidi haiglasse, Iljinõhh reanimatsiooniosakonda, Zaitsev kiirabisse.

„Neil vedas, hea et ellu jäid,” arvas asjast võõrustajate peatreener Rafael Habibullin. „Nad on ise süüdi, vabandasid mu ees ja teatasid, et neil pole pretensioone kellelegi. Pole vaja öösiti ringi kolada.” Mõlema mehe lepingud on peatatud kuni mängijate tervenemiseni.” TASS-i agentuuri teatel sai Iljinõhh ajupõrutuse, roideluu murru, kannatada said siseorganid. Tema ravimine võib nõuda pikka aega. Zaitsev pääses kergemini.