„Olen sellisest auavaldusest liigutatud,“ sõnas Sammelvuo Soome ajakirjanikele, „see au kuulub kogu mu perele, kasvatajaklubile ja muidugi linnale. Pudasjärvilaseks olemine tähendab mulle palju. Elukool ja võrkpallikool on saadud siit ja need juured püsivad kaua.“

Nime sisseõnnistamise peo järel peetakse näidismäng Pudasjärve Starsi ja Oulu Etta vahel, Pudasjärvi meeskonda kuuluvad ka Tuomase vennad Ilkka ja Mikko. Pärast seda riputatakse Tuomas Sammelvuo särk spordihalli seinale. Spordihall valmis 30 aastat tagasi, remonti läks möödunud aastal, uue näo sai tänavu kevadel.

Tuomas Sammelvuo (36) on Soome läbi aegade esileküündivamaid võrkpallureid. Mänginud on ta Itaalia, Venemaa, Poola, Prantsusmaa ja Jaapani tippklubides, Soome koondisse kuulus 294 mängus. Tours`i meeskonna ründajana pälvis ta 2005. aastal maailma klubivõrkpalli mainekaima autasu, Euroopa Meistrite liiga võitja karika. Abitreenerina aitas ta tänavu kevadel sama auhinnani jõuda Novosibirski Lokomotiivil.

Tänavu jaanuaris valiti Tuomas Sammelvuo Soome koondmeeskonna peatreeneriks. Esimene tõsisem katsumus sel suvel edu ei toonud. Loodetud edasipääsu asemel pidi Soome meeskond Maailmaliiga alagrupiturniiril leppima neljanda ehk tagantpoolt kolmanda kohaga, kuid säilitas napilt koha maailma tippliigas.

Septembris mängib Soome meeskond Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril, eelmine EM lõpetati kaheksandana (Eesti oli 12.). Soome võrkpallijuhid on asetanud Sammelveo turjale raske koorma: viia Soome koondis Rio de Janeiro olümpiamängudele.