Praegu treenib Sammelvuo Venemaa superliiga liidri Novosibirski Lokomotiivi järelkasvumehi ja aitab vajadusel mängijana eliitmeeskonda. Vene meedia silmis on ta kõrgelt hinnatud spetsialist.

Sammelvuo on Soome läbi aegade esileküündivamaid mängjaid. Ta on klubivõrkpalli tipptasemel mänginud kõige mainekamates võrkpalliriikides - Itaalias, Venemaal, Poolas, Jaapanis, Prantsusmaal. Maavõistlusi on tema nimel 294.

Tours`i (Prantsusmaa) meeskonna ründajana võitis Sammelvuo 2005. aastal maailma klubivõrkpalli mainekaima auhinna, Euroopa Meistrite liiga karika. Aasta varem sai ta samas sarjas koos prantslastega teise koha. Karikaomanikuks pärjati soomlane Itaalias, Prantsusmaal, Venemaal ja Soomes. Rahvusvahelisi tšempionitiitleid on tal rohkem kui Soome meistri kuldmedaleid (2).

Sammelvuo mõistab paljusid keeli ja omab hulgaliselt kontakte maailma eri otstes. Võõras pole talle ka mängijate agendi töö.

Kandidaate Soome rahvusmeeskonna peajuhendaja kohale oli 30, enamasti välismaalased. Algul vähendati prtendentide hulk seitsmele, siis kolmele, lõpuks eelistati omamaalast. Enne teda (aastast 1987) oli ametis neli välismaalast – poolakas Vodek Sadalski, venelane Vjatšeslav Platonov, itaallane Mauro Berruto, argentiinlane Daniel Castellani.

Sammelvuo ülesanne on viia Soome meeskond Rio de Janeiro olümpiamängude finaalturniirile, kuhu kvalifitseerub teatavasti vaid 12 meeskonda. Ettekujutuse soomlaste läbilöögivõimalustest annab juba MM-2014.