Slovakkias Popradis peetud valikgrupis tegi puhta töö Soome, kes võitis nii ukrainlasi kui kreeklasi 3:1 ja turniiri viimasel päeval võõrustajaid 3:2.

Põhjanaabrid pääsesid MM-ile küll kuuendat korda, ent viimasest korrast on tänaseks möödas juba 32 aastat.

Soome meeskonda juhendab endine tippmängija Tuomas Sammelvuo, kes pani mängijakarjäärile punkti täpselt aasta tagasi. 37-aastane treener, kes paistis eilse võidu üle rõõmustavat enamgi kui mitmed mängijad, on oma esimese peatreeneriaasta jooksul teinud igati head tööd. Lisaks MM-finaalturniiri piletile viis Sammelvuo soomlased sügisesel EM-il esmakordselt alagrupi võiduni ning häbi ei tulnud tunda ka veerandfinaalis, kus hilisematele finalistidele itaallastele vannuti alla alles pärast kõva lahingut.

Lisaks Soomele võitsid oma alagrupi Euroopa valikturniiril Bulgaaria, Serbia, Saksamaa ja Belgia. Parima teise meeskonnana tagas finaalturniiri pääsme Prantsusmaa, kes kuulus ühte alagruppi Belgiaga. Euroopast on lisaks nimetatud riikidele MM-il esindatud korraldajamaa Poola ning mulluse EM-i finalistid Venemaa ja Itaalia.

Turniirile pääsevatest 24 riigist on praeguseks teada 16. Aasia tsoonist on koha taganud Austraalia*, Iraan, Hiina ja Lõuna-Korea, Lõuna-Ameerikast aga Brasiilia, Argentina ja Venezuela.