Tegemist pole kaugeltki kehva meeskonnaga, mullu lõpetas Ural maa meistrivõistlused hõbedasel astmel ja sai õiguse mängida Euroopa Meistrite liigas. Paraku oli Baškiiria klubi rahapuuduses juba möödunud suvel, mistõttu lahkus meeskonnast mitu tugevat mängijat. Kõigepealt loobus Ural Meistrite liigast, tänavu hakati häirekella lööma juba paar kuud tagasi.

Ufaa Urali meeskonna liikmed ilmusid üleeilsele kodumängule Novosibirski Lokomotiiviga, tegid läbi soojenduse, kuulasid ära hümni, istusid siis pingile ja mänguks väljakule ei ilmunud. Loomulikult pandi Uralile null kirja (0:25, 0:25, 0:25). Millise karistuse määrab superliiga juhtkond demarši korraldajatele, selgub arvatavasti lähipäevil.

Üleeile katkestas lepingu Uraliga serbia nurgaründaja, Euroopa meister 2011, Nikola Kovacevič. Allesjäänud „baškiirlased“ tahaks edasi mängida, lootust hellitavad ka klubi ja Venemaa võrkpallijuhid. Senised rahastajad vaikivad, sest midagi rõõmustavat pole öelda.

Mis saama hakkab, võib vaid ennustada. On üldteada, et finantsprobleemida all kannatab rida teisigi superliiga klubisid (Odintsovo Iskra, Novõi Urengoi Fakel jt), nende hulgas ka Oliver Venno klubi Permi Prikamje. Superliigas mängimine on väga kulukas, eks ole see peapõhjus, miks ka Eesti esindusklubi sellest kõrvale on jäänud - pakutud on, kuuldavasti võidakse pakkuda tänavugi.