Andrzej, nüüd kui esimene tutvus saaliga on tehtud, siis millised on muljed?
Koval: Saal on täpselt paraja suurusega võrkpalli mängimiseks, ei liiga väike ega liiga suur. Loodan, et saal tuleb homme ja ülehomme rahvast täis. Meile meeldiks mängida täis tribüünide ees isegi kui tegemist on vastaste poolehoidjatega.

Mida teate Eesti koondisest ja mängijatest?
Koval: Eesti on alagrupi favoriit, sest teil on hea kombinatsioon kogemusest ja noorusest. Eesti on minu arvates väga tehniline meeskond, kõige esimese mänguelemendina mainiksin head vastuvõttu. Mängijatest tunnen hästi Ardo Kreeki, kes 2009. aastal mõned kuud Resovia klubis mängis. Veel tean sidemängijat, omal ajal samuti Poola liigas mänginud Kert Toobalit.

Kas mõni Eestisse tulnud mängumeestest võiks jõuda sügisel EM-il mängivasse Poola A-koondisesse?
Koval: Näiteks suvel Bakuus Euroopa mängudel käinud B-koondisest on täna 2 noort meest Rio de Janeiros Maailmaliiga finaalturniiri mängimas. Kas sellest seltskonnast oktoobris toimuvaks EM-iks A-koondisesse keegi jõuab on veel vara öelda, aga arvan et järgmisel hooajal on 2-3 meest kindlasti juba Maailmaliigat mängimas. Üks sellistest võiks olla näiteks nurgaründaja Bartosz Bednorz.

Millal saab Andrzej Kovalist Poola A-koondise peatreener?
Koval: Jätkan klubitööd Asseco Resovia petreenerina, tegin uue 3-aastase lepingu. Ma arvan, et praegune A-koondise peatreener Stéphane Antiga on meeskonnaga teinud väga head tööd viies koondise eelmisel aastal maailmameistriks ja seepärast pole mõtet sellel teemal üldse spekuleerida.