Poola teatas esialgu kuus linna (Bydgoszcz, Gdansk, Lodž, Katowice, Krakow ja Wroclaw), millest valitakse neli, kus EM-2017 mängud toimuma saavad. Finaalmäng planeeritakse Poola võrkpalliliidu presidendi Miroslaw Przedpelski sõnul Varssavisse üle 60 000 inimese mahutavale jalgpallistaadionile. Poola korraldas ka eelmise EM-i (2013) kahasse Taaniga. 2015. aasta finaalturniiri võtsid enda peale Itaalia ja Bulgaaria (mäletatavasti kandideeris korraldajaks, koos põhjanaabrite soomlastega, ka Eesti), sinna üritab pääseda ka Eesti meeskond. Tiitlit asub kaitsma Venemaa meeskond ja naiskond.

Teiseks: naiste EM-2017 viib läbi Aserbaidžaan, partneriks Gruusia. Nii tõsist rahvusvahelist võrkpallivõistlust pole selles rahutuvõitu regioonis varem korraldatud. Aseritele kujunevad peaprooviks I Euroopa Mängud, mis peetakse tuleval aastal Bakuus. Siis saab avalikkus teada, mida need mängud üldse endast kujutavad – kas ka ohtu EM-i mainele. Muudel kontinentidel on oma suurmängud juba ammu ühed kõige oodatumad võistlused.

Esmakordne on ka CEV-i otsus korraldada EM kuni16-aastastele neidudele ja U17 vanuseklassi noormeestele. Daatumid teeb CEV teatavaks hiljem. 2016. aasta U-19 vanuseklassi naisjuunioride ja 2017. aasta U-19 vanuseklassi meesjuunioride võistlusi korraldavad kahasse Ungari ja Slovakkia.