Täna hommikuks oli vaid üks kanal maksimaalselt minimaalselt kviteerinud: Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri esimeses alagrupikohtumises Poola linnas Gdynias kaotas suurfavoriit avamängu 20:25, 23:25, 19:25.

Päev varem oli Vene meeskonna peatreener Andrei Voronkov kodumaist pressi (volley.ru) teavitanud: „Ülesandeid lahendame etapiliselt. Esimene asi on võita reedel sakslasi, siis laupäeval tšehhe ja pühapäeval bulgaarlasi. Ja nõnda edasi.“

Nõnda edasi nagu eile, ei saa enam jätkata, neid ei lasta enam koju. Vaevalt et venelased alagrupis teise või kolmanda edasipääsukohaga lepivad, olümpiavõitjad valmistusid lisavaevusteta, alagrupivõitjana, veerandfinaali kvalifitseeruma. Praegu ollakse alagrupis viimasel kohal. Samas grupis võitis Bulgaaria eile Tšehhit 3:1.

Muidugi jälgime huviga ka teise naabri etteasteid. Põhjanaabrid alustasid väljapaistvalt: Soome meeskond lõi eile õhtul Taani linnas Herningis viiesaja omamaalase kärarikkal kaasaelamisel Hollandit 3:1 (-23, 22, 25, 20). Mäng oli mõlemalt poolt närviline ja rabe, pikkade tõusude-mõõnadega. Aga hõimuvelled võitlesid üha vintskemalt ja olid võitu väärt, eriti õnnestunult tegutseti blokis (23 p hollandlaste 12 vastu). Liberi Lauri Kerminen võttis palle vastu 89-protsendise kindlusega.

Samas alagrupis võitis Sloveenia 2011. aastal Euroopa meistriks tulnud Serbiat 3:1. Ka selle tulemuse võib üllatuslike kilda arvata. Täna kell 19.10 kannab Soome TV-2 üle Sloveenia - Soome kohtumise. Belgia lõi Odenses (Taani) Valgevenet 3:0 ja Itaalia Taanit sama kindlalt. Prantsusmaa oli Gdanskis (Poola) üle Slovakkiast 3:0 ja Poola Türgist 3:1.