Kommertsliku otsuse võttis vastu Brasiilia Võrkpalli Konföderatsioon koos naiste ja meeste võrkpalliliiga esindajate ning mängijate ametiühinguga. Otsus lähtus FIVB uue juhtkonna soovist muuta võrkpall dünaamilisemaks ja TV-le mugavamaks.

Televisioon nõuab võrkpalliringkondadelt mänguaja lühendamist juba ammu. Seda on ka tehtud, ent ilmselt vähetulemuslikult. FIVB tuli TV-le taas vastu ja loodab, et uuenduse võtavad 2017. aastaks omaks ka teiste maade võrkpallimeistrivõistluste läbiviijad. Ka tehniline aeg jõuab kätte varem: 7 ja 14 punkti juures (siiani 8 ja 16 punktini jõudmisel) .

Euroopa Võrkpalli Konföderatsioon on juba algust teinud, rakendades muudatusi naiste ja meeste tänavusuvises Euroliigas. Sama tegid Lõuna-Ameerika võrkpallijuhid, kehtestades uue korra äsja alanud Pan-Ameerika karikamängude meeste turniiriks. Teisel pool ookeani on tehtud muidki katsetusi, näiteks eesmärgiga väärtustada igat geimi. Kas või niisugune praktika: 3:0 võit annab viis punkti, 3:1 võit neli punkti, 3:2 võit kolm punkti, 2:3 kaotus kaks punkti, 1:3 kaotus ühe punkti. Null-kolm kaotus ei anna midagi. Selline punktide arvestamise viis on kasutusel olnud mitmel ametlikul turniiril.