Eilsetes poolfinaalides oli USA kindlalt 3:0 üle Brasiiliast ning Hiina alistas 3:1 korraldaja Itaalia. Mõlemat poolfinaaltulemust võib pidada üllatuseks, sest just Brasiilia ja Itaalia võimalusi hinnati pärast venelannade väljalangemist kõige kõrgemalt, kirjutab volley.ee.

Brasiilia läks poolfinaalile vastu enesekindlalt, sest seni polnud MM-finaalturniiril kaotatud ühtegi mängu. USA naiskond ei andnud aga brasiillannadele mingit võimalust ja võitis ülekaalukalt 3:0. Tasavägist mängu näidati vaid teises geimis, mis kuulus jänkidele napilt 29:27. Ameeriklannade resultatiivseim oli Jordan Larson-Burbach (15 punkti), kaotajate poolel aga Fernanda Rodrigues (14).

USA naiskonna peatreener Karch Kiraly tõdes mängu järel, et naiskonnal oli mänguks ette valmistatud hea plaan ning see suudeti ka ellu viia. Ameeriklannade kapten Christa Dietzen lisas, et on oma lemmikvastase Brasiiliaga mängimise järel rahul: "Olen uhke nii oma naiskonna kui tänase mängu üle. Oleme õnnelikud, kuid meil on siin veel tähtsamaid hetki veel ees ootamas."

Teises poolfinaalis alustasid hiinlannad võimsalt ja läksid täismaja 13 000 pealtvaataja meelehärmiks 2:0 juhtima. Seejärel ärkas ka kodunaiskond, võites tulemusega 25:20 kolmanda geimi ja vähendas vahet. Viimaseks jäänud neljas geim pakkus tasavägist lahingut, kuid kuulus siiski napilt 30:28 hiinlannadele ja seega jõudis Aasia naiskond finaali. Hiina läheb pühapäevases finaalis püüdma oma kolmandat MM-kulda, eelmised võidud pärinevad kaheksakümnendatest (1982 ja 1986).