Niisiis peavad naisedki kokku mitu tühja mängu, aga lepivad, sest kõige nõrgemad tuleb ju varakult elimineerida, kirjutab volley.ee. Alagrupid selleks ju loodigi. Turniiri esimesel etapil langetatakse 24 alustaja hulgast välja kaheksa nõrgemat.

Medalipretendente on naiste konkurentsis kuus-seitse, seega enam-vähem sama palju, kui oli meestel. Need on eeldatavasti kahe eelmise MM-i võitja Venemaa, Londoni olümpiavõitja Brasiilia, MM-i pronks Jaapan, USA, Türgi, Serbia, Itaalia... , üksiküllatusi on suutelised pakkuma tublisti noorenenud Hiina, Holland, Aserbaidžaan, Tai. Pikal turniiri teises pooles hakkavad tehniliste ja taktikaliste oskuste kõrval üha suuremat rolli mängima füüsiline ja eelkõige psüühiline vastupidavus, ka publiku tugi.

Itaalia mängib kodus, publik on seitsmes põhimängija. Meeste MM Poolas näitas, kuivõrd oluliseks võib tõusta viiekümnetuhandelise publiku(saalis ja spordihalli ees) toetus. Ka Itaalia naiskonna mänge kogunevad vaatama tuhanded. Itaalia naiskond alustas kolme võiduga, soojenduseks käidi kiirelt üle Tuneesia, Horvaaatia ja Argentiina, seega mitte eriti kõvad vastuhakkajad. Koht järgmisse ringi (16 hulka) on tagatud, pärast puhkepäeva mängitakse Saksamaa ja Dominikaaniga. Võidud-kaotused võetakse järgmisse faasi kaasa, seega pole usutav, et itaallannad viimaseid alagrupimänge kergelt võtavad. Dominikaanlannad said avavoorus 3:2 jagu sakslannadest ja see pole üllatus, sest nad on viimastel aastatel kiirelt edenenud. Järgmisel päeval lõi Dominikaan sama napilt ka Horvaaatiat.

Kolme vooru järel on puhtad paberid (9 p) Brasiilial, Venemaal, USA-l ja Hiinal, punkt vähem kirjutati Serbiale. Punktigi pole Kuubal, Mehhikol, Kasahstanil, Argentiinal, Tuneesial ja Kamerunil. Vene naiskkond sai pärast kannatlikku ootamist viimasel hetkel koondisse vahepeal esindusnaiskonnast eemaldunud, abiellunud ja treeningulaagreid vältinud Katariina Suure - Jekaterina Gamova, 202 cm. Vene naiskonnale on nii kõrge klassiga mängija tagasitulek hinnaline kingitus, eelkõige mängumoraalses plaanis.

Homme algavad kaheksandikfinaali mängud, läheb põnevamaks.