Maailmaliiga on vormilt kommertslik, jagamisele lähevad ligitõmbavad auhinnasummad, lisaks saavad osavõtjad tugevas konkrentsis noori mängijaid proovile panna, teatab volley.ee. Olümpiajärgsel hooajal on uusi nägusid palju. Sügisel ootab paremaid EM, aasta hiljem MM. On ka loobumiste aeg. Enam ei näe me oma maa koondise au kaitsmas Gibat (Brasiilia), Clayton Stanley`t (USA), Vladimir Nikolovi (Bulgaari), Sergei Tetjuhhinit (Venemaa) jpt. Paljud jätavad hooaja vahele trauma tõttu.

Maailmaliiga A- ja B-grupi ehk eliitmeeskonnad peavad oma esimesed mängud eeloleva nädala lõpus, C-grupi meeskondadel on kaks esimest tulemust juba tabelis. Parima stardi sai Lõuna-Korea, kusjuures lööduks pidi end tunnistama igipõline rivaal Jaapan. Korealased võitsid kaks korda 3:1. Ülejäänud mängisid viiki: Kanada – Holland 3:1 ja 1:3, Soome – Portugal 3:0 ja 2:3.

Uue peatreenri Tuomas Sammelvuo juhatatav Soome koondis šokeeris Helsingi Jäähallis oma poolehoidjaid kaotusega korduskohtumises, sest esimene mäng oli võidetud ülima ülekaaluga. Sammelvuo mängitas kõiki 12 meest, aga ka varumehi arvati vastasest üle olevat. Üleolekutunne võis trumbid portugallaste kätte mängida.

„Me polnud teiseks mänguks valmis,“ tunnistas tulemuste eest vastutav peatreener Soome ajakirjanikele. „Teadsime, et Portugal parandab oma mängu, kuid raskeil hetkil ei suutnud me säilitada rahu ega külma verd.“ Lootus, et serv suretab portgallaste võimalused (nagu esimeses mängus), ei õigustanud end.

Soome mängib 8. ja 9. juunil võõrsil Lõuna-Koreaga. Korealastel on liidrina kuus, soomlastel viis punkti. Mängida on veel 18 vooru.