Nädal aega tagasi Popradis polnud Lätil (Euroopa edetabelis 25.) seejuures Slovakkia (10.) vastu šanssigi, mäng kaotati 0:3 (-25, -21, -21). Lätlaste võidule lisab veelgi kaalu tõsiasi, et slovakid püsisid kuni eilseni täiseduga, olles loovutanud kolme mänguga vaid ühe geimi.

Statistikale pilku peale heites võib tõdeda, et meie lõunanaabrid lihtsalt pommitasid Slovakkia põhja. Hermans Egleskalnsilt 5, Deniss Petrovsilt 4 ässa ning võistkonna peale kokku 12 surmavat pallingut oli slovakkidele selge liig - seda tõestab eelkõige nende kohutav vastuvõtuprotsent (26).

Võitjate resultatiivsemad olid Romanss Sauss 17 (+10) ning Egleskalns 16 (+10) punktiga, slovakkiale tõi Peter Mlynarcik 16 silma (+8).

Läti koondise peatreener Raimonds Vilde, keda abistab meilgi kõrgelt hinnatud Boriss Kolcins, ei osanud vist isegi sellist tulemust oodata.

"Ma ei tea, mida öelda! Olen praegu emotsionaalne, sest see võit on meie jaoks väga eriline. Grupis pole midagi veel otsustatud, aga loodan, et võit mõjub meie enesekindlusele ja moraalile hästi. See on suur võit, kuid nüüd peame kõik unustama ja valmistuma homseks (tänaseks - toim) Iisraeli mänguks. Tahaksin siiski enne veel tänada oma mängijaid nende suhtumise ja esituse eest!" sõnas Souli olümpia hõbemedalist Vilde.

Teatavasti läheb Eesti alagrupi teine koht valikturniiri play-offis vastamisi just Läti alagrupi teisega. Pärast nelja mängu jagavad Slovakkia ja Läti 9 punktiga D-alagrupis esikohta, ent tänu paremale geimide vahele (10-4 vs 9-5) on enne kahte viimast vooru minimaalne eelis slovakkidel. Iisrael (4 p) ja Horvaatia (2 p) edasipääsu eest sisuliselt enam ei võitle, küll aga võivad nad kahelt tugevamalt punkte röövides aidata alagrupi võitja saatust otsustada.