Praegu lööb ta palli Venemaa superliiga ühe tugevama klubi Novosibirski Lokomotiiv värvides, printsipiaalses mängus alistas Lok viimati Kaasani Zeniidi kolm-üks. Camejo tõi 17 punkti, tõustes resultatiivsemate mängijate pingereas neljandaks. Teine Kuubalt jooksu pannud mees (või mis mees,17-aastane alles), suurlootus Wilfredo Leon, ei päästnud pühapäeval Zeniiti, temalt seekord vaid 15 punkti. Leon pages Kuubalt meeskonna kapteni pagunitega.

Venemaa on viimasel ajal varjupaika andnud kaheksale võrkpallurile: kolmele mehele ja viiele naisele. Üks neist, Rosir Calderon, pole enam päris kuubalanna, kuna tema taotlus Vene passi saamiseks hiljuti rahuldati, nii et ta saab mängida nii klubi kui Venemaa koondise eest. See polnud esimene laine, mis Kuuba kõrgest klassist mängijad Vene vetesse uhus. 2005/2006 hooajal valgus sõbralikku suurriiki terve tosin võrkpallureid. Nii et duelle a la kuubalane kuubalase vastu, näeb järjest tihedamini.

Vene ajakirjanik (Sport Expressist) küsis Camejo käest: miks kuubalased Venemaa valivad? Vastus: „Sellepärast, et me kohaneme paremini ja siin leiavad ärakasutamist meie tugevamad küljed – atleetlikkus ja universaalsus. Probleemiks on muidugi kliima, samuti see, et meil on kommunism, aga Venemaal kapitalism...“ Millele Camejo vihjas, jäi ajakirjanikul küsimata. Ärahüppamist Kuubal ei sallita. Seal on endiselt au sees deviis „Kodumaa või surm!“