Võrkpallis meistersportlase normi täitnud ja seejärel parteikarjääri alustanud Jeltsin suri seitse aastat tagasi. Ta oli suur võrkpalli- ja tennisesõber, elades võistlustele kirglikult kaasa. Üleeilne kaotus tema kodulinnas Jekaterinburgis ajanuks Jeltsini kulmu kortsu ja käe telefoni järele...

Vene naiskonna peatreener Juri Maritšev püüdis ajakirjanikke rahustada (volley.ru): „Meil on noor koosseis, tüdrukud pole piisavalt kokku mänginud. Me tulime siia otse treeningulaagist, suurte koormuste pealt. Küll mäng paraneb!“ Ja lisas lause, mille võinuks ütlemata jätta: „Jeltsini turniir pole Grand Prix ega MM, vormis peame olema hiljem.“ GP on naistel sisult sama, mis meestel Maailmaliiga.

Eile alistasid venelannad Dominikaani Vabariigi 3:2. Bulgaaria, kes avapäeval kaotas Jaapanille 1:3, oli teisel päeval numbritega 3:2 parem Hollandist. Bulgaaria koondise peatreeneri ametis näevad siberlased oma kaaslinlast Vladimir Kuzjutkinit, kes on treeninud nii tipptasemel naiskondi kui meeskondi, nii kadumaal kui võõrsil. Aastakümneid tagasi kimbutas ta Sverdlovski (Jekaterinburgi) meestega ka Kalevi võrkpallureid. 2010. aastal aitas Kuzjutkin maailmameistriks Vene naiskonna ja lasti järgmisel aastal lahti, kuna ei suutnud tulla Euroopa meistriks.