Heas seltskonnas suhelda on hädasti vaja, sest Eesti riigi esinduskoondis järjest nooreneb ja lootustandvad - liialdamata!- noored mehed tugevate mängudeta konkurentsivalmiks ei saa. On igati tervitatav, et uus peatreener Gheorghe Cretu seda silmas pidades kuni 23-aastased eestlased juba suve hakul treeningulaagrisse kutsus, kuigi suuri võistlusi sel aastal ette näha pole. Saab kiirustamata harjutada ja rahulikult juurde õppida, küll ka võistlemisvõimalused leitakse.

Meie meestele ei tee paha jälgida, kuidas mõnigi samast klassist meeskond praegu Euroliigas toime tuleb. Näiteks Kreeka, keda me hiljutistes EM-valikmängudes kaks korda järjest korraliku vahega (3:0 ja 3:1) võitsime. Kreeklased lõid hakatuseks võõrväljakul pihuks ja põrmuks (kaks korda kolm-null) taastõusva Rumeenia (suges valikmängus ka Hollandit).

Või Montenegro – see väikeriik tegi eile liiga suurele Poolale, võites poolakaid nende endi kodus 3:2. Jah, Poola mängib Euroliigas teise koosseisuga, sest esimene koosseis mängib samal ajal Maailmaliigas ja võitis avamängus Brasiiliat, maailmameistrit. Aga Poolas, kus võrkpall on mõningatel andmetel juba spordiala number üks, ei saa teine garnituur ju palju nõrgem olla. Kas Poola kolmeteistkümnes mees on nõrgem kui eliitkoondise kaheteistkümnes?

Maailmaliigas peetakse alagrupimänge. Seis pole ülevaatlik, mõni meeskond on pidanud ühe, mõni viis mängu. Täiskiirusel sai kohalt minema Itaalia, kogudest viiest mängust viis võitu ja 15 punkti. Nõrgima lähte tegi Euroopa meister Venemaa, kaotades võõrsil Serbiale 2:3 ja 1:3 ja esimese mängu (eile) USA-le 2:3.

Soomlastel on üks punkt kaotuste (0:3 ja 2:3) eest Kanadale. Põhja-Ameerikast lennati linnutiivul 37 tunniga Austraaliasse, kus loodetakse kindlasti punktilisa. Belgia kaotas Kanadale kodus 2:3, Prantsusmaa võitis Jaapani kaks korda nulliga, Argentiina mängis Saksamaaga kodus 3:0 ja 2:3. Tšehhi Portugaliga 1:3 ja 3:0, Slovakkia lõi Hispaaniat 3:1. Hulk aastaid suurvõistlustel medaleid korjanud, kuid pärast paljude mängijate jooksupanekut nõrgenenud ja viimasesse tugevusgruppi langenud Kuuba võitis avavoorus Türgi 3:1.