Mäng edenes aina närvesöövamaks, aga lõppes siiski 0:2 taga olnud väljakuperemeeste kasuks, kirjutab volley.ee. Viiendas geimis lõi Vladimir Alekno meeskonna ülekaal juba suurelt välja. Tulemuseks 3:2 (-21, -24, 22, 23, 8). Zeniit lõpetas alagrupiturniiri 14 punktiga, järgnesid Mačerata 12, Novosibirski Lokomotiiv 8 ja Posojilnica (Austria) 2 punktiga. Lokomotiiv, tänavune Meistrite liiga finaalturniiri võitja, kaotas eile (2:3) üllatuslikult ka Austria internatsionaalsele klubile.

Pärast mängu süüdistas Mačerata venelasest ründaja Ivan Zaitsev kohtunikke Zeniidi aitamises. Alekno meenutas selle peale eelmist omavahelist kohtumist Itaalias – mis kohtunikud siis küll tegid...? Oktoobris võitis Mačerata kodus 3:0.

Zaitsevil oli eile hea päev, ta tõi 63-protsendise resultatiivsuse juures 32 punkti. Toomas Murulo: „Zaitsev lõi kahes esimeses geimis platsi puhtaks; vaatasin juba, et kolm-null on tulemas. Seisul 16:11 itaallaste kasuks läks servima Nikolai Apalikov ja sisuliselt võrdsustas skoori. Sealtpeale kallutas Zeniit tasavägised geimilõpud enda kasuks.“

Mõnel mängijal on komme vastaseid sõnalisel või liigutuslikul moel töödelda, seda tegi eile tulemuslikult Kaasani ründaja Jevgeni Sivoželez, kasutades ära, et Zaitsev mõistab vene keelt. Murulo: „Zaitsev ei jäänud võlgu ja õhkkond läks närviliseks. Pukikohtunik näitas kollast kaarti nii Sivoželezile kui ühele itaallasele, enne seda oli ta juba neli korda muutnud piirikohtunike otsuseid, üks kaheldav otsus sündis viiendas geimis. Zaitsev läks leili ja hakkas eksima.“

Toomas Murulole oli see tänavu kolmas kord Meistrite liiga mängu vilistada. Neljas mängus on kõige kaalukamas Euroopa sarjas vilet puhunud Tiit Kõiv. Uued kohtunike määramised tehakse jaanuaris, usutavasti vajatakse eestlaste teeneid ka lõppvõistluse lähenedes.