Kampaaniaga püütakse innustada õpilasi võrkpalli juurde tulema, kuid esmajärjekorras aidatakse õpetajatel läbi viia lihtsaid ja lõbusaid tunniformaate koos võrkpalliga. Nii et see pole miski tõsine või lihtlabane treening ega võrkpallitund. Koolidele pakutakse seejuures muidugi valmismaterjale ja vahendeid.

Koolivõrkpall jõuabki haripunkti 27.-31. oktoobrini ehk just nüüd. Selle nädala jooksul on kõikjal alg- ja põhikooliastmes teemaks võrkpall. Korraldatakse turniire ning viiakse läbi asjakohaseid harjutuselemente võimlemistunnis. Kohal käivad ka kohalike klubide mängijad.

„Olen väga õnnelik, et koolivõrkpall saab taas üleriikliku kampaania osaliseks. Kaasatud on koole nii suurtest linnadest kui päris väikestest paikadest,“ sõnas portaalile lentopalloliitto.fi võrkpalliliidu projektijuht Päivi Harri. „Kindlasti on meeste koondise edul mõju sellesse, et võrkpall praegu noori tõmbab.“

„Suur osa klubisid vaatavad aktiivselt koolide suunas ning oskavad sellest võimalusest kasu näha. Kuid samas on ka klubisid, kes on alles pooles arusaamises ja vajavad koostöös koolidega järelaitamist. Lastel vaimustust paistab piisavat, kuid ressursid pole igal pool ühesugused,“ lisas Harri.

Üks aktiivsemaid klubisid on koolivõrkpalli suunal olnud meeste eliitliiga klubi Raisio Loimu. Raisiolased on kõikide seni korraldatud kampaaniate ajal loonud kontaktid Turu piirkonna koolidega ning pakkunud neile konkreetset koostööd. „Mõte on tuua Loimu liigamängijaid koolidesse näitama võrkpalli võlu,“ ütles klubi pealik Jani Nieminen. Vastutasuks on koolide lapsed oodatud tasuta Loimu mängudele. Veel osalevad Loimu ameeriklased mõnes koolis inglise keele tundides. Seejuures on mängijad korraldanud kogu programmi ja ajakava ise, ilma klubi juhtnöörideta.

„Näitame ja proovime, kuidas palli käsitseda. Viienda ja kuuenda klassi õpilastel on kõksimine läinud päris hästi. Lisaks oleme tähtsaks pidanud seda, et me vestleks õpilastega ka muust kui võrkpallist, nagu näiteks sportlase elu ja välismaalasena võõral maal kohanemine, kultuurierinevused jms,“ viitas Nieminen.