Poola võrkpallifännid ja ka -ajakirjanikud olid peale alagrupi loosimist väga enesekindlad, vastaseid (Hollandit kõrvale jättes) nimetati teise liiga võistkondadeks ja loosi tituleeriti „kiirteeks poolfinaali”. Ka enne tänast kohtumist Saksamaaga tehti nalja, portaali Volleycountry juht Artur Skrzypczyński kirjutas Twitteris lõbusalt: „Saksamaa on veerandfinaalis ikkagi raske vastane - (György) Grozer 106 kg, (Christian) Fromm 108 kg, (Marcus) Böhme 117 kg.”

Tänane päev tõestas, et „kiirtee” osas oli poolakatel õigus. Pärast avamängus Eesti võitmist 3:1 ei ole rohkem kaotatud geimigi. Kusjuures vahepealsed oponendid (Holland, Tšehhi, Ukraina, Montenegro ja Hispaania) ei saanud geimis 20 punktigi täis. Ehk pärast 1:1 seisu avamängus Eestiga on valitsev maailmameister võitnud järjest 20 geimi.

Imelises hoos oli esimest tiitlivõistlust Poolat esindav kuubakas Wilfredo Leon. Poolatariga abielus olev ja ladusalt poola keelt rääkiv nurgaründaja tõi 18 punkti (kasutegur +13; rünnak koguni 81%!). Kaitses säras seevastu Michal Kubiak. Grozer sai vastasleeris samutit 18 silma kokku (kasutegur +10; rünnak 62%). Sakslased said kirja vaid 2 blokki. STATISTIKA

Eriline mäng oli see Poola koondise belglasest peatreenerile Vital Heynenile, kes mäletatavasti tüüris 2014. aastal Saksamaa MM-il pronksile. "Ma armastan neid mehi endiselt," ütles ta kohtumise eel sakslastest rääkides.

Kõik eeldasid, et poolfinaalis tuleb Poolal minna kokku teise suursoosiku Venemaaga. Paraku venelased kaotasid suure üllatusena Ljubljanas 11 225 marulise pealtvaataja ees Sloveeniale.

Millise hasardiga mängisid sloveenid! Kuidas publik neid toetas! Milline kaitsemäng ja milline enesekindlus! Neljanda geimi otsustavatel hetkedel oli Sloveenia ühe juhtmängija Tine Urnauti pilk pärast järjekordse palli mahalöömist meeletult otsustav. See pilk ütles kaaslastele: mina lähen täna kas või läbi seina - kes tuleb minuga kaasa?

Sloveenia jaoks on tänavune hooaeg olnud juba edukas, lisaks EM-il esinelikusse pääsemisele kindlustasid nad Challenger Cupi võiduga ka koha Rahvuste liigas. STATISTIKA

Kindlasti ihkavad sloveenid ületada 2015. aasta saavutust, kui EM-il teeniti hõbemedalid. Kui vaid seda Poolat ees ei oleks...

Venemaa jaoks on poolfinaalist väljajäämine kahtlemata kõva põrumine. Näis, kas see läheb soomlasest peatreenerile Tuomas Sammelvuole maksma töökoha või mitte. Kui läheb, on eelmisel klubihooajal Kemerovo Kuzbassi üllatuslikult Venemaa tšempioniks viinud Sammelvuo koondise mõttes vaba mees ja miks mitte ka Eesti alajuhtide radaril.

Homme kohtuvad ülejäänud veerandfinaalides Prantsusmaa ja Itaalia ning Serbia ja Ukraina.