Neljandas geimis seisul 6:7 oli üsna skandaalne seik – Thijs Ter Horst astus serviässa lüües joonele. Eesti koondis võttis videochallenge’i, kuid kohtunikud leidsid, et jalg joont ei puudutanud. Meie fännid ja mängijad tõlgendasid videopilti teisiti ja raevusid. Läks ütlemiseks. Korraks tundus, et meeste vahel läheb suisa kähmluseks. Kokkuvõttes lasid eestlased end sellest olukorrast lõplikult rivist välja lüüa ja kaotasin keskendatuse. Täna saab igaüks ise otsustada, kas kohtunik röövis meilt seis 7:7, mis asendus 6:8-ga, või mitte.

Tõsi, tõe huvides olgu öeldud, et 3:2 võit oleks jätnud Eestile üliteoreetilise edasipääsu võimaluse, siis tulnuks kindlalt alistada ka Ukraina ja loota, et viimases voorus venib Tšehhi ja Montenegro matš viiegeimiliseks.

Andrus Raadik, hästi emotsionaalne mäng oli. Ma polegi sellist näinud. Palju teil täna kohtunike otsuste osas südamele jäi? Mis teid seal platsil sedasi käima keeras? Et kohati tundus, nagu jäeti vastasele soojad pallid vilistamata?

Seal oli selliseid kaheldavaid küll, aga... Okei, kui mängu peale tuleb üks-kaks-kolm sellist, aga seal oli päris tihti neid, mis tal (peab silmas Hollandi sidemängijat – M. R.) vastupidi vinti. Selle taha ilmselgelt pugeda ei saa. Aga me kaotasime jah veidi pea.

Aga Ter Horsti serv – kas jalg oli joonel?

No ma ei tea... Video pealt tundus, et ju tegelikult oli üle. Okei, ei olnud niimoodi üle, aga järgmises kaadris, kui ta kanna üles tõstab, siis ta läheb üle. Sealt maalt läks täitsa ära.

Sa olid siis varumängijate pingilt püsti ja minemas sõjakalt vastaste poole.

See vend, number kolm (Marten van Garderen – M. R.) tuli meie poole, see oli mu loogiline reaktsioon, et tõusin püsti ja hakkasin vastu minema. Tegelikult läks asi inetuks meie poolt just. Me ei jäänud härrasmeesteks.

No oli ka arusaadav, meie jaoks oli see ellujäämismäng ja emotsioonid olid laes.

Lõpuks tambiti meid platsi peal lihtsalt korralikult pikali, ei ole midagi öelda. Nemad näitasid meile võrkpallis koha kätte.

***

„Kas sa ei näinud Hollandi varasemaid mänge? Me ootasime seda,” lausus peatreener Gheorghe Cretu kommenteerides vilepartiid. „Selline olukord on, nad mängivad kodus. See pole esimest korda, kui sidemängija nõnda palli käsitseb. Nägid, kui sain kollase kaardi, siis panin suu kinni. Öeldi, et kui seda ei tee, saan punase. Nad mängisid kodus. Me ei saa sellest tragöödiat teha. Keerasime ise p***e lähenemise mänguks Makedooniaga (ilmselt peab silmas Montenegrot - M. R.). Poleks seda olnud, ei räägiks me praegu kohtunikest.”

***

Alaliidu president Hanno Pevkur postitas täna sotsiaalmeediasse pildi, kus on näha, et Ter Horsti jalg oli servides joonele kahtlaselt lähedal ja kirjutas juurde:

„Hetk, mis võis saada meile eilses mängus lõplikult saatuslikuks ja seda just vaimselt. Tõsi, see meeste koondisehooaeg on totaalselt aia taha läinud, aga nii mina, meeskond kui eelkõige fännid teavad, et meil on vägev punt, kellega jätkuvalt Eesti rahvale võimsaid emotsioone pakkuda. Meil on ühiselt täpselt kaks aastat aega, et olla parimas löögihoos kodusel EM finaalturniiril 2021! Aitäh Gianni, aitäh meeskond, aitäh abilised! Suurim tänu kõikidele toetajatele ja eriliselt mõõtmatu tänu maailma parimatele võrkpallifännidele!”