Avo, millises seisus Eesti koondis enne EM-i sinu hinnangul on?

Sellele viimasele Bulgaaria mängule toetudes, kus vastane oli ka hästi tugev, siis arvan, et nad on võimelised kindlasti päris heaks esituseks. Küsimus on selles, et kuidas meil servi vastuvõtt rõngas püsib. Selge see, et seal on tugeva serviga võistkondi ja mehi, kui vastasel serv välja tuleb, siis sõltub hästi palju sellest, kui palju Kert Toobalile tegutsemisruumi antakse. Kui meil temporündajate kasutus jääb soovitust väiksemaks, siis võib kaheksa sisse minek osutuda raskeks. Ma paneksin võtmeküsimuse servi vastuvõtu peale.

Sa räägid juba kaheksa sekka minekust, aga pole ju välistatud ka negatiivne stsenaarium, et ei saada alagrupist edasi. Ukraina on hästi mänginud, sõprusturniiril saadi jagu ka Belgiast.

Meil pandi Pärnu meeskonna treeningul totalisaator käima, mina panin Eesti ikka alagrupist edasi, et suudavad Tšehhit ja Ukrainat võita, Montenegro mäng võiks kuuluda nende mängude hulka, kus see võit peaks tulema ikka.

Kui tähtis on see, millise kohaga edasi minnakse?

See sõltub ju hästi palju Hollandi ja Belgia esinemisest oma alagrupis ju. Seal see koht ei pruugi üldse saada määravaks edasise vastase suhtes. Kui peaksid Holland ja Belgia minema koha järgi kokku, siis see asi keeratakse ju ümber (korraldajad mängivad 1/8-finaali igal juhul enda kodus, seega turniirisüsteem on välistanud võimaluse, et Holland ja Belgia kohtuvad omavahel – M. R.).

Kuidas sulle Eesti koosseis tundub? Diagonaalründajate pärast su süda ei valuta?

Kui Oliver Venno oleks olemas olnud, oleks kindlasti julgem tunne küll. Aga kui Oliver oleks 130-kilosena olemas olnud, siis ei aita see ju midagi.

Panid nüüd talle ikka vist naljaga pooleks kümmekond kilo juurde.

No vahet pole, ütleme siis ümmarguselt 120. Selle põhjal, mis ta Kuldliigas oli, siis temast poleks kindlasti abi olnud. Raske öelda. Eks Oliveriga on see... Treenerite otsused on nii ja naa, antud juhul ta saadeti minema, mõni oleks võib-olla proovinud teda ikkagi konditsiooni saada ja kui poleks õnnestunud, siis välja oleks lõplikust koosseisust saanud alati jätta.

Kas kokkuvõtlikult võib öelda enne turniiri nii, et kui Eesti alagrupist edasi ei saa, siis on see korralik kõrbemine. Kui saab, siis tehakse korralik oma tulemus ära, koht on siis vahemikus 9.-16. Ja kui saadakse veerandfinaali, on see eneseületus.

Mina olen aru saanud, et eesmärgid on ikka sinna kaheksa sisse saada. See on korralik eesmärk, pole sugugi võimatu. Kui 1/8-finaalist edasi ei saada, siis on korratud oma seniseid saavutusi. Kui alagrupist edasi ei saada, siis ma arvan, et see on meeskonnale endale kõige suurem pettumus.