EM-i avamängus Ukrainalt 1:3 lüüa saanud Tšehhi oli täna parem ja kindlam. Teoreetiliselt on Eestil jätkuvalt võimalik jõuda 1/8-finaali, kuid mängupilt on olnud halb, seega nõuaks see parajat ümbersündi. Teisipäeval mängitakse Hollandiga, kolmapäeval Ukrainaga. Samas ei ole kõik enam meie endi kätes, isegi kahest võidust ei pruugi alagrupist edasipääsuks ehk 16 sekka jõudmiseks piisata. Viimati jäi Eesti EM-il 16 hulgast välja 2012. aastal, kui finaalturniirile ei kvalifitseerutud.

Täna tõi Robert Täht 17 punkti (efektiivsus +7), Kristo Kollo 12 (+7), Ardo Kreek 9 (+5), Andri Aganits 7 (+7). Teravalt tunti puudust diagonaalründajast. Renee Teppani rünnakuprotsent oli täna 21, teda asendanud Martti Juhkamil 40, Hindrek Pulka peatreener Gheorghe Cretu täna ei kasutanud. Teppan tõi 3 ja Juhkami 4 silma. Miks ei proovitud Pulka? STATISTIKA
Standings provided by Sofascore LiveScore


Eesti - Tšehhi 0:3 (18:25, 32:34, 28:30)

1. geim. Gheorghe Cretu saatis platsile Kert Toobali, Renee Teppani, Robert Tähe, Kristo Kollo, Ardo Kreegi, Andri Aganitsa, Timo Tammemaa ja libero Rait Rikbergi. Mäng algas meie poolt väga ebakindlalt, serv ei olnud käes, küll aga oli vastase blokk igal pool ees. Cretu vahetas 6:10 kaotusseisus Teppani asemel sisse Martti Juhkami, kuid edu see käik ei toonud, korra lõi Juhkami palli auti jumala tühja võrgu pealt. Täht tahtis ja tassis, kogudes seitse punkti, kuid jäi väljakule kuidagi üksinda. Vastased said 6 punkti meie vigadest.

2. geim. Cretu alustab sama koosseisuga nagu esimest geimi. Tähe serviseeria najal läheb Eesti ette ja dikteerib tervet geimi. Juhitakse veel 14:9, 19:15, 20:17, ometi esineb palju ebakindlust: soojad pallid, blokk võrgus jne. Jan Galabov lööb otsustaval hetkel head servi, kahel korral jääb hätta Rikberg, korra Kollo. Aganitsa rünnak ja blokk toovad Eesti välja 22:24 kaotusseisust, kokku kaitstakse ära 10 geimpalli (!), kuid Jan Hadrava serviäss viib Tšehhi siiski 2:0 ette. Ka lõpplahendus peegeldas meie tiimi ebakindlust: pall löödi Rikbergi ja Kollo vahele. Uskumatu geim!

3. geim. Taas väristati geimi lõpp ära, juhiti veel (kui palju me oleme seda terminit viimasel ajal kasutanud!) 22:18 ja 24:22... See ilmestab seda EM-i, midagi on väga mäda, võidetud geimid antakse käest ära. Otsustavatel punktidel ei saanud meie vastuvõtjad pallingut kätte.

Enne mängu:

Eile murdusid Eesti mehed enda sõnul võidukohustusega kaasnenud pinge all. Täna pole seis põrmugi muutunud. Kihlveokontorid peavad Eestit Tšehhi vastu soosikuks ning ka maailma edetabelis asuvad tšehhid meist neli pügalat tagapool ehk 30. kohal.

Viimased mängud tšehhidega jäävad Eestil eelmisse suvesse. Juulis alistasime nad Karlovy Varys Kuldliiga finaalis 3:0, nädal aega hiljem tuli meil Portugalis toimunud Challenger Cupi valikturniiril vastu võtta kibe 1:3 kaotus.

"Kui oled kaelani s*tas, ei tohi pead norgu lasta, vaid tuleb edasi võidelda," rääkis eilse hävingu järel nurgaründaja Robert Täht. "Turniir ei ole veel läbi. Sisimas me usume. Mina usun täielikult, et saame veel alagrupist edasi. Vahet pole, kuidas, aga peaasi, et saame."

"Homme on mäng elu ja surma peale. Kui palju me oleme selle võistkonnaga selg vastu seina hullemateski kohtadest välja tulnud. Kõik on lahtine ja eks homme peab kōvasti panema," lisas libero Rait Rikberg.

Kell 16 algas Rotterdami Ahoy hallis põnevuslahing Hollandi ja Poola vahel, mis peetakse täismaja publikule. Eesti fännid austasid kahe alaliidu vahel sõlmitud kokkulepet ning enne enda mängu saali tribüüne ummistama ei tulnud. Tänu sellele maksab Hollandi võrkpalliliit kinni eestlaste õhtuse fännipeo koos paadisõidu ja Kukerpillide kontsertiga.