A-alagruppi kuuluvad Eesti noormehed lähevad neljapäeval kell 16.00 vastamisi Aserbaidžaaniga, reedel kell 16.00 Ukrainaga ja alagrupiturniiri viimases matšis kohtume laupäeval kell 18.30 Poolaga.

„Meil seisavad ees väga huvitavad mängud. Aserbaidžaan on meie jaoks tundmatu suurus, ent üldjuhul mängitakse seal jalgpalli paremini kui võrkpalli. Ukrainast saame pildi ette avapäeval, kui nad Poolaga vastamisi lähevad. Poola näol on tegemist väga kõva vastasega ja kui nende selle vanuseklassi noortega viimati mängisime, olid koondises väga hea sidemängija ja diagonaalründaja,” tutvustas alagrupikaaslasi Eesti koondise peatreener Urmas Tali.

Teise kvarteti moodustavad Gruusia, Läti, Venemaa ja Valgevene. Pühapäeval on turniiril kohamängude päev. Nelikute võitjad mängivad esikohale, teised selgitavad kolmanda-neljanda koha omaniku, kolmandad viienda-kuuenda ja neljandaks jäänud võistkonnad seitsmenda-kaheksanda.

„Selline koduõuel toimuv rahvusvaheline turniir on võistkonnale väga kõva väljakutse. Tahame mängida medalile,” edastas Tali algavate meistrivõistluste eesmärgi. Aasta aega tagasi Poolas toimunud EEVZA turniiril võitis 1999 ja hiljem sündinud koondis pronksmedali, seljatades nii Läti kui Valgevene.

Samas märgib algav EEVZA turniir ka üht väga olulist etappi kogu selle vanuseklassi noortekoondise arengus. Eelmisel sügisel Balti matšiga alanud koostöö üheks kulminatsiooniks on jaanuari keskel Prantsusmaal toimuv U19 vanuseklassi EM-valiksarja teise ringi turniir, kus võõrustajate kõrval läheme vastamisi Sloveenia ja Šveitsi eakaaslastega.

Noormeeste U18 koondise kõrval alustavad homme EEVZA meistrivõistlusi U17 vanuseklassi (sündinud 2000 ja hiljem) neiud. Poolas Oleckos toimuval turniiril on nende alagrupivastasteks Läti, Valgevene ja Venemaa. Teises alagrupis mängivad Gruusia, Leedu, Poola ja Ukraina.