Eesti kohtub Rootsiga neljapäeval ja reedel ametlikes maavõistlusmängudes, laupäeval peetakse treeningkohtumine kinniste uste taga, teatab volley.ee.

Eesti naiskond alustab EM-valiksarja I ringist, kui 9.-11. mail ollakse Montenegros vastamisi Bosnia ja Hertsegoviina, Leedu ja korraldajatega. Rootsi mängib teises alagrupis,kus vastasteks Norra, Läti ja Gruusia. Teise ringi pääsevad mõlema alagrupi kaks parimat.

Eesti koondis kogunes esimeseks treeninguks alles eile õhtul, sest nii Eesti kui välisriikide meistrivõistlused venisid pikaks. "Kui Rootsi saab kõik mängijad koondisse, koosneb nende naiskond suures osas välisklubide mängijatest. Meie jaoks on nad väga asjalikud sparringpartnerid," kirjeldas vastaseid eestlaste peatreener Peeter Vahtra.

Vahtra kaasas koondisse koondisse tuttavad tegijad

"Ma loodan väga sissemängitud koosseisule ja kõige paremini tuttavatele mängijatele, kes pole mind alt vedanud. Kandidaatide nimekirjas on veel mängijaid, kuid kuna ettevalmistusaeg on olematu, ei hakka treeningutel osalejate ringi laiaks ajama," sõnas Vahtra.

Eesti naiskonnaga alustas ettevalmistust viis välisklubide mängijat. Kaksikõed Natalja ja Polina Bratuhhina ning Eliisa Peit Prantsusmaalt, sidemängija Julija Mõnnakmäe Rootsist ja värske Soome meister Anu Ennok. Kohila mängijatest liitusid koondisega Merilin Salben, Nette Peit, Mari-Liis Graumann, Pille Vahtra ja Kertu Laak. Vahtra selgitab: "Kadri Siro pole tervislikel põhjustel saanud kolm kuud hästi harjutada ning seega sai võimaluse nooruke Kohila kasvandik Kertu Laak, kes teeb sisuliselt naistekoondise debüüdi."

USA-st on veel saabumata Kadi Kullerkann, Liis Kullerkann ja Kristel Moor. "Soovin neid kindlasti treeningul näha, sest mul puudub tüdrukute tegevusest ülevaade, viimati nägin MM-i kolmanda ringi turniiril Bakuus," selgitas Vahtra, jätkates: "Kuna tempomängijaid on praegu vähe, siis teevad põhikoondises debüüdi ka Eliise Hollas (Famila/Võru VK) ja Laura Parts (Kohila VK)."

Eelvaade EM-valiksarja I ringi turniirist

Tuttav vastane on meile Leedu, keda mullusel MM-valikturniiril võitsime kindlalt 3:0. Vahtra sõnul Leedu on välja hõiganud, et nad saavad tänavu kokku oma parima koosseisu, koondist tuleb aitama ka kogenud Bakuu Lokomotiivi naiskonna kapten, nurgaründaja Valdone Petrauskaite.

"Teistest vastastest meil head ülevaadet pole. Tean vaid, et Montenegro naiskonna nurgaründaja teeb kaasa Prantsusmaa parimas naiskonnas RC Cannes's, üks mängija osaleb tugevas Saksamaa liigas. Bosniast ei tea midagi," võttis Vahtra kokku info esimese ringi vastastest.