Esialgu kandidaatide nimekirja kuulunutest jäid välja Kristjan Õuekallas (otsustas ketsid varna riputada), Raimo Pajusalu (põlvevigastus) ja Edgar Järvekülg (loobus enda soovil). Uute meestena oodatakse laagrisse Bigbank Tartu tempomeest Kevin Sood ja Selver Tallinna liberot Denis Losnikovi.

Koondise laagrisse kutsutud 16 mehe seas on kuus mängijat välisklubidest ja seitse värske Eesti meistri Bigbank Tartu koosseisu kuulujat. Ühe mängijaga on esindatud Pärnu VK ja kahe mängijaga Selver Tallinn.

"Enamik valikusse langenud mängijaid on ka varem koondisse kuulunud või sinna pääsemisele lähedal olnud. Kuna ettevalmistusaeg EM-valikmängudeks on lühike, peame kiiresti organiseeruma ja eksperimenteerimiseks aega ei ole," rääkis Cretu.

Uus peatreener vaatas aktiivselt Eesti meistrivõistluste play-off kohtumisi ning sai nende abil parema pildi mängijate hetkevormist. "Lisaks olen jälginud kõiki välisliigades mängivaid pallureid. Lõplikku nimekirja mõjutasid ka rohked vigastused," täpsustas Cretu.

Eesti koondise treeninglaagrisse kutsutud mängijad:
Sidemängijad - Martti Keel (Selver), Andres Toobal (Bigbank), Kert Toobal (TUR)
Nurgaründajad - Martti Juhkami (GER), Kardo Kõresaar (Pärnu), Keith Pupart (FRA), Robert Täht (Bigbank), Karl Jaani (Bigbank)
Diagonaalründajad - Renee Teppan (Bigbank), Oliver Venno (RUS)
Temporündajad - Andri Aganits (GER), Ardo Kreek (FRA), Kevin Soo (Bigbank), Henri Treial (Bigbank)
Liberod - Denis Losnikov (Selver), Rait Rikberg (Bigbank)

Meeskonna staff:
peatreeener: Gheorghe Gretu (ROU/AUT)
abitreener: Rainer Vassiljev
ÜKE treener: Mirko Fasini (ITA)
füsioterapeut: Gardo Maruste
statistik: Alar Rikberg