Eilsel treeningul valasid higi sidemängijad Kert Toobal ja Martti Keel, temporündajad Ardo Kreek, Raimo Pajusalu, Andri Aganits ja Siim Ennemuist, nurgaründajad Keith Pupart, Kardo Kõresaar, Kristjan Õuekallas, Priit Luik ja Martti Juhkami, diagonaalründajad Oliver Venno, Argo Meresaar ja Mart Tiisaar, liberod Rait Rikberg ja Asko Esna.
Juhendajaks ja abiks on treenerid Avo Keel, Andrei Ojamets ja Rainer Vassiljev, füsioterapeut Gardo Maruste ja üldkehalise ettevalmistuse spetsialist Tarmo Tiits, varemgi edukalt koos tegutsenud mehed.

Esimest vormi testimist võistlusolukorras saab näha nelja meeskonna turniiril, mis algab tuleva nädala reedel (24. augustil) ja kestab kolm päeva. Eesti meeskonna vastasteks on Läti, Soome ja Türgi – kõik tugevad koondised.

Teine katsetusvoor tehakse läbi kuu lõpus samuti Kalevi spordihallis, kus mängitakse 29.-31. augustini äsja olümpiaturniiril võistelnud Inglismaa koondisega, kel samuti ees EM-i valikmängud. Kulminatsioon saabub septembri 13. päeval, kui EM-valikturniiril saavad siin kokku Hollandi, Belgia ja Iisraeli koondis.

Kalevi spordihalli areenimeister Tarvi Uljas, NSV Liidu meister 1968, kinnitas, et paljunäinud spordihall on läbinud korraliku värskenduskuuri ja vastab rahvusvahelistele nõuetele. Muuseas, veel sel kuul möödub 25 aastat kuulsast NSV Liit – USA meeskonna skandaalsest kohtumisest 1987. aasta V. Savvini turniiril. Saalitäis Kalevi spordihalli publikut aitas siis marulise toetusega võidule Ameerika meeskonna ja sellest sündis palju pahandust.

Paljusid huvitab kindlasti, kus jätkab eeloleval klubihooajal oma karjääri Oliver Venno. Uudiseid pole. „Lõuna-Korea klubi, kus käisin, lubas veel ühendust võtta, aga agent otsib ka muid variante. Millestki kindlast ei saa ma veel rääkida,“ ütles Venno pärast esmaspäevaõhtust treeningut.