„Nagu me kõik teame, tegi Eesti meeste võrkpalli rahvuskoondis 2. juulil ajalugu ja tagas pääsu Maailmaliigasse. See ei ole ühekordne õnnestumine, vaid pikaajalise töö vili, mille saavutamiseks on panustanud tuhanded inimesed,” sõnas Eesti Võrkpalli Liidu president Hanno Pevkur. „Rahvusmeeskonna premeerimisel on tegemist liidu suursponsorite algatusega, mis on tunnustus meestele Maailmaliigasse jõudmisel ja tänu nende ilusate hetkede eest, mis Eesti meeste rahvuskoondis meie rahvale hooaja jooksul pakkunud on. Preemia suurus on 26 000 eurot ja see jagatakse 15 mängija ja kuue tugipersonali liikme vahel,” lisas alaliidu president.

Lisaks rahvusmeeskonna liikmetele ja taustajõududele üle antavale preemiale tänatakse Solarise keskuses toimuval pidulikul koosviibimisel kõiki Eesti Võrkpalli Liidu toetajaid.

Võrkpalliliidu suursponsorid on Graanul Invest, G4S, Selver, Olybet, Premium 7, Europark, Coco Active, Credit 24 ja Porto Franco.

Alates esmaspäevast on rahvusmeeskonna liikmed viibinud taas ühises laagris, kus startis ettevalmistus septembris toimuvaks 2017. aasta Euroopa meistrivõistluste valiksarja teiseks ringiks.

Nädalase Tallinnas toimuva laagri järel suundub koondis juba tuleval esmaspäeval, 15. augustil Poola Lubinisse, kus toimub ülejäänud ettevalmistus. Lisaks mängitakse seal augusti lõpus kolmel korral Belgiaga ning 9.-11. septembrini ootab ees kõrgetasemeline kontrollturniir.

EM-valiksarja teises ringis ootavad matšid Makedoonia, Rumeenia ja Tšehhiga. Esimene turniir toimub 15.-17. septembrini Rumeenias ja teine 23.-25. septembrini Tšehhis. Otse finaalturniirile pääseb neliku võitja, teise koha meeskonda ootab oktoobri algul play-off ring.