Süsteem on selline, et viie grupi peale pääseb edasi viis esikohaomanikku ja kolm edukamat teise koha meeskonda. Edasipääsu on kindlustanud grupide võitjatena Civitanova Cucine Lube (Itaalia), Novõi Urengoi Fakel (Venemaa), Wegiel Jastrzebski (Poola), Perugia (Itaalia) ja Zaksa (Poola). Täna vormistasid koha ka Trentino (Itaalia), Roeselare Knack (Belgia) ja Kemerovo Kuzbass (Venemaa).

Standings provided by Sofascore LiveScore


A-grupis oli tšehhide České Budějovice lähedal Trentino üllatamisele, kuid itaallased võitsid siiski 3:2 ja kindlustasid edasipääsu. Civitanova võõrustas Istanbuli klubi ja sai tabelisse 3:1 võidu.

Standings provided by Sofascore LiveScore

B-grupis sai Gheorghe Cretu juhendatav Kemerovo nautida Berliini vastu koduväljakueelist. Eesti koondise uue lootsi Cedric Enardi meeskond mängis korralikult Gheorghe Cretu närvidega, viies mängu viiendasse geimi. Päeva lõpus võis Cretu siiski talle omaselt laialt naeratada, viiendas geimis tambiti külalised maa alla tulemusega 15:8. Novõi Urengoi Fakel sõitis külla Ljubjanale, võitis mängu 3:2 ja sellega ka alagrupi.

Standings provided by Sofascore LiveScore
C-grupis alistas turniiri väga halvasti alustanud Kaasani Zeniit kodus 3:1 Ankara Halkbanki. Aganitsa ja Teppani leivaisa Maaseik mängis täna kodusaalis Wegieliga ja võeti 3:2 võit (25:23, 20:25, 19:25, 25:22, 15:8). Mõlemat eestlast tuleb kiita. Aganits oli terve kohtumise põhikoosseisus, Teppan tuli väljakule kaotusseisus ja aitas kastanid tulest välja tuua. Alles hiljuti Maaseikiga liitunud Teppan tõi 10 punkti (+8) ja ründas hiilgavalt - 14 tõstest lõi ära 9 (64%), kusjuures lahendas julgelt ja edukalt ka raskeid palle. Ühe punkti lisas ta blokiga. Aganits tõi 8 punkti (+6) ja lõi palle maha 9st 7 (78%!). Ühe punkti sai ta servijoone tagant. Kumbi meie mees ei eksinud rünnakul kordagi.

Maaseik kogus kuue vooruga koguni neli võitu, edestas kokkuvõttes suurt Kaasani Zeniiti ja jäi teiste kohtade võrdluses esimesena joone alla. Nii Maaseikil kui ka Trentinol on neli võitu, kuid Itaalia tiim kogus 10, aga Maaseik 9 punkti. Teppan on kindlustas loodetavasti tänase partiiga edaspidiseks koha meeskonna põhikoosseisus.