Kõik pole siiski kadunud, neli mängu ju veel ees, neist kolm koduväljakul. Sageli on nii, et valusa kaotuse saanu võidab järgmises voorus mõnd tugeva(ma)t, taastades meeskonnas positiivse meeleolu. Vigade parandusega võiks alustada täna õhtul, kaht võitu omava Belgiaga kokku minnes.

Võõrustajad on kahe vooru järel esikohal: 1. Belgia 5, Holland 3, Iisrael 2, Eesti 2 punkti. Kolm-null või kolm-üks võit tõstaks Eesti meeskonna Belgiaga ühekõrgusele. Kodus tuleks muidugi maksimum võtta.

Oliver Venno tõi eile juba 26 punkti, kusjuures rünnakuprotsent oli taas korralik – 46 (50-st 24). Parem protsent oli vaid Kardo Kõresaarel (57), kuid kolm korda väiksema löögikoormuse juures (17-st 10 punkti). Keith Pupart tõi 14 (33%), Ardo Kreek 13 (36%), Siim Ennemuist 6 (3 blokki), Martti Juhkami 5 (29%) punkti. Argo Meresaar ei mänginud.

Rõõmupäev oli eile lõunanaabritel: Läti meeskond lõi F-alagrupi kolmandas voorus viie aasta tagust Euroopa meistrit Hispaaniat 3:2. Diagonaal Hermans Egleskalns tõi 26 punkti (60%), aga vaadakem veel kahe ründaja kasutegurit: Viktors Korženevics 14 p (75%), Armands Celitans 12 (83%). Ka sidemees Deniss Petrovsi söödutase on meile tuttav.

Prantsusmaal on 9 punkti, Lätil 5, Hispaanial 4 ja Ungaril 0. Alagrupiturniiri teine ring peetakse tuleval nädalavahetusel Lätis.

Üllatuse serveeris ka Soome, kaotades eile Kreekale koguni 0:3. Seis läks segaseks: Soome ja Montenegro 6, Kreeka 5, Rumeenia 1 p. Revanšivõimalus tekib mõne päeva pärast Soomes.

Ja veel üks, sedapuhku suuremat sorti üllatus: A-alagrupis lõi Suurbritannia eile Türgit 3:2! Mäletavasti said britid hiljuti Tallinnas kolm korda sugeda meie meeskonnalt. Nüüd on neil kahest mängust 3 punkti, kolm vähem kui Valgevenel, kes võitis Portugali 3:0, kusjuures võõrsil. Portugalil on 2 ja Türgil 1 punkt.

C-alagrupi avaringist väljus kaotuseta Tšehhi meeskond 9 punktiga, järgnevad Horvaatia 6, Austria 2 ja Makedoonia 1 punktiga. Kolmandas voorus võitis Tšehhi Austria 3:0 ja Horvaatia samade numbritega Makedoonia.

E-alagrupis (Ukrainas) alistas Saksamaa Sloveenia 3:0 ja Ukraina Rootsi 3:2. Saksamaal on 6, Sloveenial 3, Ukrainal 2 ja Rootsil 1 punkt.

Tänaseks on 24-st meeskonnast pooled esimese valikturniiri lõpetanud, pooltel seisab ees veel üks mäng.

Belgia-Eesti kohtumine algab täna meie aja järgi kell 19.30.