Kortrijkis jätkus põnevat mängu Eesti ja Belgia meeste vahel vaid avageimis. Seisul 22:24 tulid Sinilõvid kaotusseisust välja, jõudsid geimpallinigi, kuid ei enamat. Kätte maksid rünnakuvead, avageimis tegi Eesti koguni 6 oma viga. Pärast maratongeimi oli Belgia üleolek kindel. Teise geimi lõpus võttis peatreener Gheorghe Cretu sidemängija Kert Toobali välja ja andis võimaluse Markkus Keelele. Kolmandas geimis asendas Rauno Tamme Robert Tähte.

Miks põhimehed pingile võeti? Eestil seisab kolmapäeval ees viimane alagrupimäng Slovakkiaga. Kui selle võidame 3:0 või 3:1, oleme ikkagi alagrupi võitjatena finaalturniiril. Seega oli see kalkuleeritud otsus. "Robert on haige olnud. Hommikul ei teinud ta trenni kaasa. Tahtsin teda hoida. Kui kohtumine Slovakkiaga olnuks nädala pärast, mänginuks ma Roberti ja Kerdiga lõpuni. Nüüd ei tahtnud ma riskida," selgitas Cretu, kes alustas kohtumist koosseisus Toobal, Täht, Kristo Kollo, Renee Teppan, Andri Aganits, Timo Tammemaa ja libero Rait Rikberg. Hiljem sekkus ka Oliver Venno.

Kokkuvõttes oli mäng Eesti poolt vaadates üsna kole. Servi vastuvõtul jäime alla (53% vs 63%), rünnakul veel enam (46% vs 61%) ja kogu matši peale ei pannud me ainsatki blokki! Igor Grobelny tõi üleväljamehena Belgiale 14 punkti, meie pool kahekohalise arvuni keegi ei jõudnud: Kollo 9 (+2), Täht 8 (-3), Aganits 7 (-2), Teppan 6 (+1), Tammemaa 6 (-2), Venno 5 (0). STATISTIKA

Seis A-grupis viie vooru järel: 1. Eesti 4 võitu (12 punkti), 2. Belgia 4 (11), 3. Slovakkia 1 (4), 4. Rootsi 1 (3).

Naised pääsesid edasi

Eesti rahvusnaiskond võitis aga samal ajal võõrsil Šveitsi ning kindlustas voor enne alagrupiturniiri lõppu koha finaalturniiril. Neil oli see mõnevõrra kergem, kuna neil pääseb grupist edasi kaks võistkonda. Imelise etteaste tegi Kertu Laak, kes kogus 21 punkti (+18; rünnak 59%). Anu Ennok toetas teda 12 ja Kristiine Miilen 10 silmaga.

Finaalturniirile on pääsenud veel võõrustaja Rootsi, Austria ja Albaania. Hõbeliiga võitja tõuseb järgmiseks hooajaks Kuldliigasse.