Niisiis on Eesti klubid taas kindlaks teinud, et Läti omad, rääkimata Leedust, meile esikohakonkurentsi pakkuda ei suuda. Vahel näib, et ega nad selle nimel eriti pingutagi. Vaid niivõrd-kuivõrd, et silma jääda mõnele agendile, kes välisklubidele täiendust otsib. Aga väljaski on rahalises mõttes kitsas käes, nii et palgaläbirääkimisteks palju aega ei kulu – kas tuled või ei, küll leiame ka teise! Eriti raske on lepingut saada temporündajal, liberol, diagonaalil. Tõsiseid raskusi elavad üle ka väga tugevad võrkpalliliigad.

Meid rõõmustab praegu see, et finalistide hulgas on noori, kes annavad lootust võisteldes, mitte soojendusel või pingil aega veetes. Selveri meeskonnas on täisväärtuslikuks tegijaks saanud Andri Aganits (19), Timo Tammemaa (21), Martti Keel (21), teel sinna on Helari Jalg (19) ja Denis Losnikov (21). See on ilus kooslus, kui vaatame, kellele vanematest seltsimeestest noored loota võivad: Argo Meresaar (33), Kristjan Õuekallas (32), Asko Esna (26), Martti Juhkami (24).

Pärnu meeskond on kogenum, ühtlasem. Kogemused võivad anda eelise, aga see ei pruugi alati välja lüüa. Pigem saavad otsustavaks nüansid – hetke enesetunne, vormi ajastatus, tervis, vanad traumad jms. Potentsiaali arvestades peaks mängud võrdsed tulema, paraku teab iga mees, et ükskord kukub mäng välja hea ja järgmisel korral kõike muud kui hea. Oled justkui vormis, aga mäng ei klapi tuhkagi. Ja vastupidi. Meeskonnamängus juhtub seda sageli, ühe-kahe mehe hiilgemäng ei muuda asja.

Heitkem pilk pärnakatest põhimeeste vanusele: Siim Põlluäär 23, Edgar Järvekülg 24, Kardo Kõresaar 25, Andrus Raadik 26, Tamar Nassar ja Olivier Foucher 28, Romet Priimägi 32. Parimas eas meeskond. Aga kindlasti mitte haavamatu. Ei loe ju ainult see, kuidas ise mängitakse, vaid kuidas lastakse mängida. Siin tõuseb põhiargumendiks serv, samuti servi vastuvõtt, need mängu kõige enimräägitavad võidu või kaotuse põhjused. Nendest sõltub, kas paremaid sööte jagab Martti Keel või Olivier Faucher, ainuke välismaalane tänavuses finaalseerias.

Eesti karika võitis Pärnu VK. Schenkeri liiga võitis TTÜ. Kindlasti paneb Selver kõik mängu, et tuua pealinna viimane mängusolev karikas. Esimeseks vastasseisuks rivistutakse 4. aprillil kell kaheksa õhtul Pärnu spordihallis. Teine pronksimäng Bigbank/Tartu ja TTÜ vahel algab neljapäeva õhtul kell seitse Tartus, ülikooli spordihoones.